τονίζει ο υπεύθυνος Κ.Τ.Ε. Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Στέφανος Παραστατίδης, σε δήλωση του για τη χθεσινή εισβολή κουκουλοφόρων σε ημερίδα στη Νομική Αθηνών.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ αναφέρει ότι «η ακαδημαϊκή ελευθερία, η ελευθερία της έκφρασης και η καταδίκη της βίας, ιδίως εντός του πανεπιστημίου, είναι ζητήματα που δεν θα έπρεπε καν να συζητάμε. Κι όμως, εξακολουθούμε να τα συζητάμε στην Ελλάδα του 2025 γιατί το κράτος δεν μπορεί να κάνει τη δουλειά του».
«Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να συλλάβει άμεσα τους δράστες της επίθεσης στη Νομική Αθηνών για τα σοβαρότατα αδικήματα που τελέστηκαν», τονίζει και υποστηρίζει ότι «η κυβέρνηση φέρει ευθεία ευθύνη για τα κρούσματα βίας εντός του πανεπιστημίου: χρησιμοποίησε ως αυταρχικό επικοινωνιακό πυροτέχνημα την πανεπιστημιακή αστυνομία, την οποία, αφότου ίδρυσε, κατήργησε με συνοπτικές διαδικασίες».
Ο κ. Παραστατίδης επισημαίνει ότι το ΠΑΣΟΚ έχει προτείνει και εξακολουθεί να προτείνει την καθιέρωση κάρτας εισόδου για την είσοδο στον χώρο του πανεπιστημίου. «Έχουμε επίσης προτείνει», συνεχίζει, «την ίδρυση ειδικής υπηρεσίας φύλαξης με αυτοτελή οργανωτική δομή για κάθε ΑΕΙ, συνεργαζόμενης με τις δημόσιες αρχές, όπως ισχύει στα περισσότερα πανεπιστήμια του κόσμου. Η υπηρεσία φύλαξης αυτή θα υπάγεται ιεραρχικά στις πανεπιστημιακές αρχές και όχι στην ΕΛ.ΑΣ., όπως η πανεπιστημιακή αστυνομία της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να γίνεται σεβαστό το αυτοδιοίκητο των ΑΕΙ».
Σημειώνει ότι «η αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας θέλει σοβαρές προτάσεις και όχι επικοινωνιακά πυροτεχνήματα που αφήνουν το δημόσιο πανεπιστήμιο στην τύχη του. Κάθε νέο αντίστοιχο περιστατικό σαν το χθεσινό μας το υπενθυμίζει».
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επιμένει το ΠΑΣΟΚ και ζητάει εκλογές
- Τα βίντεο με το…”άρωμα” βενζίνης η νέα μόδα στο διαδίκτυο!
- Ηράκλειο: Ολοκληρώθηκαν οι Ημερίδες Γαστρονομίας στην Κρήτη – Στο επίκεντρο η ανάδειξη της κρητικής διατροφής
- Super League: Φουντώνει η μάχη για την παραμονή στην πρώτη κατηγορία
- Δύο συλλήψεις σε Καβάλα και Έβρο για διακίνηση παράνομων μεταναστών
- Κ. Χατζηδάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Η ευρωπαϊκή εισαγγελία πρέπει να προχωρήσει γρήγορα στην εκκαθάριση
- Κοινό μήνυμα… ειρήνης απηύθυναν από την Κων/πολη Ζελένσκι και Βαρθολομαίος
- Αύριο το αναλυτικό μήνυμα Μητσοτάκη για ΟΠΕΚΕΠΕ: “Αφετηρία για μία δυναμικότερη αντιπαράθεση με το «Βαθύ Κράτος»”
- Στη Φλόριντα συναντάς τα ιγκουάνα…παντού: Δείτε πού εντοπίστηκε ένα! BINTEO
- «Σταματήστε τον παράφρονα Τραμπ»: Κραυγή αγωνίας υπό τον φόβο «ραδιενεργής καταστροφής»









