Παππάς-ΣΥΡΙΖΑ: Να δημιουργήσουμε μία αριστερή παράταξη που θα πάρει τη διακυβέρνηση της χώρας

Επίθεση στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, με αφορμή τις πυρκαγιές, εξαπέλυσε από την Λάρισα, την οποία επισκέφθηκε στο πλαίσιο των περιοδειών του ανά την Ελλάδα, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Νίκος Παππάς κάνοντας λόγο για «παράλυση του επιτελικού κράτους».

Σύμφωνα με το δελτίο τύπου του κόμματος, συνομιλώντας με μέλη και φίλους του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: «βιώνουμε τις συνέπειες των πολιτικών του κ. Μητσοτάκη με έναν τρόπο πάρα πολύ οδυνηρό. Είναι ξεκάθαρο ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορεί να εγγυηθεί τίποτα άλλο από αλλεπάλληλες κρίσεις. Και είναι δική μας υποχρέωση να δώσουμε λύσεις και προοπτική στον λαό».

Στην Αλεξανδρούπολη την οποία επίσης επισκέφθηκε «κατέθεσε την οδύνη του για την πρόσφατη απώλεια δεκάδων ανθρώπων στην περιοχή, έκανε λόγο για αποκαρδιωτικές εικόνες σε σχέση με τις καμένες εκτάσεις και περιουσίες» και επεσήμανε ότι «το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών κλονίζεται. Κάτι πρέπει να αλλάξει ριζικά. Δεν είναι απλά θέμα προστασίας του περιβάλλοντος, είναι πλέον θέμα προστασίας της δημόσιας υγείας. Ο τρόπος που θα κληθούμε να ζήσουμε, αν δεν αλλάξουμε τα πράγματα, θα είναι πολύ χειρότερος από αυτόν που ξέραμε μέχρι τώρα. Λυπάμαι που το λέω αλλά η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει δείξει ότι τίποτα δεν επιθυμεί να κάνει προς αυτή την κατεύθυνση».

Σε όλες τις επισκέψεις και συζητήσεις ο Νίκος Παππάς περιγράφει με σαφήνεια το σχέδιό του για την επόμενη μέρα του κόμματος: «Ζητούμε εντολή για να οικοδομήσουμε το σπίτι κάθε προοδευτικού πολίτη, για να ενισχύσουμε την ταυτότητά μας, η οποία περιλαμβάνει όλο τον κόσμο από την αριστερά ως το κέντρο, για να δημιουργήσουμε το κόμμα των μελών και όχι των δομών, οι οποίες καταστέλλουν τις συλλογικές μας αποφάσεις. Ζητούμε εντολή για να προχωρήσουμε τη διεύρυνση και τον μετασχηματισμό μας, να δημιουργήσουμε την αριστερή και προοδευτική παράταξη της χώρας, η οποία θα νικήσει τη δεξιά του κ. Μητσοτάκη και θα αναλάβει τη διακυβέρνηση», λέει χαρακτηριστικά.

Στην Ξάνθη, επόμενο σταθμό, ο κ. Παππάς τόνισε ότι «η παράταξη έχει ανάγκη από ένα σοκ δημοκρατίας και συμμετοχής. Καλούμε κάθε άνδρα και γυναίκα, κάθε προοδευτικό, αριστερό, κεντροαριστερό, κεντρώο, μετριοπαθή πολίτη, αλλά και τη νεολαία, να προσέλθουν όχι μόνο στην κάλπη της 10ης Σεπτεμβρίου, όπου δεν υπάρχουν προϋποθέσεις συμμετοχής παρά μόνο η επιτόπια εγγραφή στο κόμμα για όσες και όσους δεν είναι μέλη, αλλά και στη διαμόρφωση της κοινής μας πορείας. Με αυτόν τον κόσμο συνυπάρχουμε. Και ενώπιον αυτού του κόσμου είναι υποχρέωσή μας να συζητάμε. Δημόσια και με συντροφικότητα. Για όσα μας διαφοροποιούν, για όσα μας ενώνουν, για όσα μας κάνουν πιο ισχυρούς. Οφείλουμε να εκμεταλλευτούμε κάθε ευκαιρία για να αυξήσουμε το ενδιαφέρον και τη συμμετοχή. Μόνο ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μας θέλει φοβικούς και κρυμμένους».

Στην ανοιχτή συζήτηση της Λάρισας παρευρέθηκαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λάρισας, Βασίλης Κόκκαλης, οι υποψήφιοι βουλευτές Γιάννης Καρυπίδης, Ζωή Ακριβούλη, Πέτρος Τσακνάκης, Παναγιώτης Νταής, Απόστολος Πέκας και Μαρία Εμμανουήλ Χατζή, ο πρώην βουλευτής Λάρισας, Νίκος Παπαδόπουλος, η πρώην βουλευτής Τρικάλων, Παναγιώτα Δριτσέλη, το μέλος της Κ.Ε., ‘Αρης Αγραφιώτης, ο υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Δημήτρης Κουρέτας, υποψήφιοι περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο συντονιστής της Ν.Ε. Λάρισας και μέλος της Κ.Ε., Βασίλης Ζωγράφος, μέλη της Ν.Ε. και των Ο.Μ.

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί