Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου μιλώντας στο «9ο Οικονομικό Φόρουμ Δελφών».
Όπως επεσήμανε «το chatbot θα μπορεί να παράξει διάφορα πιστοποιητικά για εμάς, θα ρωτά τον χρήστη αν συναινεί να παράξει για παράδειγμα την ληξιαρχική πράξη γάμου και εντός λίγων δευτερολέπτων θα πηγαίνει στην θυρίδα του στο gov.gr. Για όσο καιρό θα έχουμε πιστοποιητικά» είπε ο υπουργός και έκανε λόγο για το νομοθέτημα σύμφωνα με το οποίο καταργούνται πιστοποιητικά.
Τόνισε μάλιστα ότι η τεχνητή νοημοσύνη είναι πολύ καλή στη διαχείριση μεγάλων δεδομένων όπως στον τομέα της υγείας, δικαιοσύνης και σε κάθε κομμάτι του Δημοσίου. Σχολίασε μάλιστα ότι «μπορούμε και θα βρούμε λύσεις μέσα από την τεχνητή νοημοσύνη χωρίς ακρότητες και χωρίς φοβίες ότι θα εξαφανιστεί το σύμπαν και το ανθρώπινο είδος».
Ο υπουργός τόνισε ότι εκτός από τις υποδομές σημαντικά είναι και τα δεδομένα. «Δεν είναι ανάγκη να φτιάχνεις συνέχεια data centers αλλά θα πρέπει να δούμε από πού πρέπει να προέρχεται η ενέργεια και πόσο γρήγορα τα δίκτυά μας θα γίνουν τόσο έξυπνα όσο θα μπορούν να εκμεταλλευτούν στο έπακρο τις δυνατότητες που μας δίνουν οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας».
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δύο μέρες… αργίας κήρυξαν οι αρχές στο Ισλαμαμπάντ λόγω «συνομιλιών για το Ιράν»
- Τραμπ: Αν δεν τηρηθεί η εκειχερία, θα ξεκινήσει το… “πιστολίδι”
- Viral ΒΙΝΤΕΟ: Πώς κατεβαίνουν…όσοι ανέβηκαν τα 7.200 σκαλιά του όρους Τάι στην Κίνα;
- Συμφωνία ΗΠΑ-Ιράν: Η κατάπαυση του πυρός στον Λίβανο αποτελεί μία από τις «βασικές προϋποθέσεις», σύμφωνα με τον Πεζεσκιάν
- Παιδικά ατυχήματα στις διακοπές της Λαμπρής: Οδηγός… επιβίωσης για τους γονείς
- Σαν σήμερα 9 Απριλίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Κορυφώνεται η έξοδος των εκδρομέων: Αυξημένη κίνηση στα λιμάνια
- Η κατάπαυση του πυρός ΗΠΑ-Ιράν πρέπει να συμπεριλάβει τον Λίβανο, σύμφωνα με τον Μακρόν
- Ο Λίβανος κηρύσσει εθνικό πένθος
- Αυξημένες νεφώσεις και πτώση θερμοκρασίας σήμερα 9/4 – Πού αναμένονται βροχές









