Δεκτά έγιναν από την ολομέλεια της Βουλής τα αιτήματα των δικαστικών αρχών για άρση ασυλίας των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Κώστα Βλάση και Άγγελου Συρίγου.
Για τον κ. Βλάση το αίτημα αφορούσε “αδίκημα ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση κατ’ εξακολούθηση”, ενώ για τον κ. Συρίγο “για το κακούργημα της απιστίας στρεφομένης αμέσως κατά του νομικού προσώπου του Ελληνικού Δημοσίου”.
Τοποθετούμενος, ο κ. Συρίγος ζήτησε να αρθεί η ασυλία του προκειμένου να διαλευκανθεί η υπόθεσή του.
Όπως είπε, η υπόθεση ανάγεται στο 2005 και αφορά στη γνωμοδοτική συμμετοχή του σε υπόθεση διάθεσης ποσού 25 εκατ. ευρώ, από το υπ. Εξωτερικών, για κατασκευή σχολείων στη Σρι Λάνκα, η οποία επλήγη από φυσική καταστροφή.
“Το βασικό ερώτημα είναι για ποιο λόγο τα στοιχεία απεστάλησαν στον Εισαγγελέα 2016; Διότι η τότε ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών αποφάσισε να βρει σκάνδαλα” είπε ο κ. Συρίγος. Ο κ. Βλάσης δεν τοποθετήθηκε στην ολομέλεια.
Στην ψηφοφορία για τον κ. Βλάση καταγράφηκαν 163 «Ναι» και 3 «Όχι», σε σύνολο 166 παρόντων βουλευτών. Στην ψηφοφορία για τον κ. Συρίγο καταγράφηκαν 148 «Ναι» και 4 «Όχι», επί 152 παρόντων βουλευτών.
(Ethnos – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









