Ομόφυλα ζευγάρια: Αυτό είπε ο κυβ. εκπρόσωπος για τους…αντιρρησίες Υπουργούς

«Εμείς θέλουμε να κάνουμε πράξη τις μεταρρυθμίσεις που έχει ανάγκη ο τόπος και δεν έχουν κομματικό πρόσημο», σημείωσε ο Παύλος Μαρινάκης


Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, το πρωί της Τρίτης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στο θέμα των ομόφυλων ζευγαριών:

«Έχουμε μια σημαντική συνεδρίαση υπουργικού συμβουλίου, το μηνιαίο, με κορυφαία παρέμβαση για μένα ο χάρτης δικαστηρίων, ένα εκ των θεμάτων που θα συζητηθούν. Το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είναι ζήτημα δικαιωμάτων και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι όσοι συμμετέχουν στο υπουργικό συμβούλιο έχουν αυξημένη θεσμική υποχρέωση.

Δεν πρέπει να προκαταλαμβάνουμε τη στάση ενός βουλευτή καταρχάς, θα δούμε πρώτα πως θα τοποθετηθούν οι υπουργοί μετά την αρχική εισήγηση, ποια θα είναι η στάση. Είναι απόφαση του πρωθυπουργού ποιος είναι ικανός να είναι στο υπουργικό συμβούλιο. Προσωπικά θεωρώ ότι όταν συμμετέχεις σε ένα σύνολο, στηρίζεις τις αποφάσεις».


Σχετικά με την αντίδραση της Εκκλησίας, ο Παύλος Μαρινάκης είπε τα εξής:

«Απόλυτος σεβασμός στην Εκκλησία που διαχρονικά είχε μία στάση διατήρησης της κοινωνικής συνοχής. Είναι σεβαστές οι απόψεις της. Εμείς εφαρμόζουμε το πρόγραμμά μας με το οποίο έχουμε εκλεγεί από τους Έλληνες πολίτες με ένα ποσοστό μεγαλύτερο από τις προηγούμενες φορές παρά τα δύσκολα χρόνια εισαγόμενων κρίσεων. Υπάρχει εκτελεστική και νομοθετική εξουσία».

(intime photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί