Όλγα Κεφαλογιάννη: Πρέπει να προστατέψουμε τη φήμη της Ρόδου

Για τη φωτιά στη Ρόδο που συνεχίζει να μαίνεται για ένατη ημέρα μίλησε το πρωί της Τετάρτης (26/7) η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη. «Πρέπει να προστατέψουμε τη φήμη» είπε αναφερόμενη στο νησί και εστίασε στη συγκλονιστική βοήθεια των ντόπιων.

Η υπουργός Τουρισμού σε συνέντευξή της στην εκπομπή του Mega «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τον Νικήτα Κορωνάκη και τη Στέλλα Στυλιανού αναφέρθηκε αρχικά στον θάνατο του Σμηναγού Χρήστου Μουλά και του Ανθυποσμηναγού Περικλή Στεφανίδη λέγοντας: «Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα και η απώλεια των δύο πιλότων συγκλονίζει. Οι πιλότοι μας έπεσαν εν ώρα καθήκοντος, την ώρα που έδιναν μάχη για να προστατεύσουν ανθρώπινες ζωές, περιουσίες, τον φυσικό πλούτο της πατρίδας μας και αυτούς τους ήρωες δεν πρέπει να τους ξεχάσουμε ποτέ».

«Να προστατευτεί η φήμη της Ρόδου»
Η Όλγα Κεφαλογιάννη εστίασε στην ανυπολόγιστη οικολογική καταστροφή που σημειώθηκε στη Ρόδο μετά την ανεξέλεγκτη φωτιά που έκανε στάχτη χιλιάδες στρέμματα, αλλά και την επίπτωσή της στον τουρισμό του νησιού.

«Το νησί που αποτελεί τη ναυαρχίδα του ελληνικού τουρισμού, ένα νησί που ουσιαστικά εδώ και δεκαετίες προσελκύει πάρα πολλούς επισκέπτες και αυτό σημαίνει ότι η οικονομία του νησιού και η εθνική οικονομία στηρίζεται εκεί σε μεγάλο βαθμό πρέπει με κάποιο τρόπο να προστατευτεί και ως φήμη» υπογράμμισε.

«Το υπουργείο Τουρισμού βρέθηκε στο συντονιστικό κέντρο από την πρώτη στιγμή. Αυτή η προσπάθεια και η επιτυχία της εκκένωσης των ξενοδοχείων μέσα σε μερικές ώρες με απόλυτη ασφάλεια έγινε με συντονισμό όλων των δυνάμεων. Συμμετείχαμε ως υπουργείο Τουρισμού με τη βοήθεια και την υποστήριξη των τοπικών παραγόντων του τουρισμού. Έχει σημασία για την επιχείρηση και την επόμενη ημέρα ότι καταφέραμε όλους αυτούς τους ανθρώπους που αναγκαστήκαμε να τους βγάλουμε από τα ξενοδοχεία τους, να τους μεταφέρουμε σε ασφαλή σημεία. Έπρεπε σε πολύ σύντομο χρόνο να γίνουν σημεία που να μπορούν να τους φιλοξενήσουν», συμπλήρωσε.


«Συγκλονιστική η βοήθεια των Ροδιτών»
Η υπουργός έκανε ιδιαίτερη μνεία στην αλληλεγγύη και τη φιλοξενία των Ροδιτών που έσπευσαν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της κρίσης που ξέσπασε στο νησί.

«Από την πρώτη στιγμή ήταν μία υποχρεωτική κατάσταση για να μπορέσουμε να βγάλουμε τη νύχτα του Σαββάτου και την Κυριακή. Οι περισσότεροι είτε έχουν επιστρέψει πίσω είτε έχουν πάει στα ξενοδοχεία που μπορούσαν να επιστρέψουν» είπε.

«Η συγκλονιστική, συγκινητική προσπάθεια και βοήθεια των Ροδιτών, ο εθελοντισμός τους, η άμεση ανταπόκρισή τους έχει καταγραφεί και είναι σημαντικό για την επόμενη ημέρα στη Ρόδο. Ο κόσμος αισθάνθηκε ότι η Πολιτεία ήταν παρούσα» συμπλήρωσε.

«Καταφέραμε μέσα σε λίγες ώρες να μεταφέρουμε 19.000 άτομα»
Όπως τόνισε η Όλγα Κεφαλογιάννη ήταν εξαιρετικής σημασία η επιτυχία της επιχείρησης, κατά τη διάρκεια της οποίας 19.000 άτομα μεταφέρθηκαν από τις πληγείσες περιοχές σε ασφαλή σημεία.

«Δεν πρέπει να αγνοούμε ότι καταφέραμε με μεγάλη ασφάλεια να μεταφέρουμε 19.000 ανθρώπους μέσα σε λίγες ώρες» δήλωσε και συμπλήρωσε: «Ο λόγος που πήγα στη Ρόδο ήταν για να εμφανιστώ στα διεθνή μέσα από τη Ρόδο, για να εξηγήσω ότι το νησί κατά τ’ άλλα λειτουργεί κανονικά, ότι το αεροδρόμιο λειτούργησε καθ’ όλη τη διάρκεια της κρίσης, ότι μόνο ένα μέρος του νησιού έχει το πρόβλημα, οπότε με έναν τρόπο να εξηγήσουμε ότι δεν είναι ολόκληρη η Ρόδο που είχε το πρόβλημα αυτό».

Σύμφωνα με την Όλγα Κεφαλογιάννη το υπουργείο Τουρισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σκοπεύουν να προβάλει το νησί της Ρόδου στη μεγάλη διεθνή έκθεση τουρισμού, η οποία θα λάβει χώρα τον Νοέμβριο στο Λονδίνο. «Αξίζει τον κόπο να στηρίξουμε την Ρόδο που επλήγη» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ συμπλήρωσε πως μέσα στο επόμενο διάστημα τα αρμόδια υπουργεία θα ανακοινώσουν μέτρα στήριξης για τη Ρόδο.

(Megatv – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί