Οικονόμου για ταυτότητες: «Δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά τα περίεργα που λένε κάποιοι»

Για τις νέες ταυτότητες, που από σήμερα οι πολίτες μπορούν μέσω της πλατφόρμας id.gov.gr να κλείνουν ραντεβού στα Αστυνομικά Τμήματα της περιοχής τους για την έκδοση τους,

μίλησε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου στον τηλεοπτικό σταθμό «ΑΝΤ1».

«Η νέα ταυτότητα είναι μία υποχρέωση για να μπορεί η χώρα να συμβαδίζει με τις υποχρεώσεις και τις συνθήκες ασφαλείας, που -και στην Ευρώπη- με κανονισμούς και με οδηγίες έχουν ψηφιστεί και διεθνώς είναι απαραίτητες για να μπορούμε να κινούμαστε με ασφάλεια και να μην μας κοιτάζουν με «μισό μάτι» όταν βγαίνουμε στο εξωτερικό» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Οικονόμου ενώ επανέλαβε ότι από το 2026 και μετά όλες οι παλαιού τύπου ταυτότητες θα πάψουν να ισχύουν.

Επιπρόσθετα ο κ. Οικονόμου υπογράμμισε ότι είναι και μια μεταρρύθμιση για την ελληνική Πολιτεία, σημειώνοντας ότι οι νέες ταυτότητες είναι ένα έγγραφο που δεν παραχαράσσεται, δεν χακάρεται, δεν θα μπορούν να υποκλαπούν προσωπικά δεδομένα. Επίσης για ακόμα μια φορά ξεκαθάρισε πως τα νέα δελτία δεν έχουν ούτε γεωντοπισμό ούτε γεωχωρικά «…δεν έχουν τίποτα από όλα αυτά τα περίεργα και τα μυστήρια που λένε κάποιοι».

Παράλληλα απευθυνόμενος σε όσους ανησυχούν για θέματα του σεβασμού της ιδιωτικότητας, των προσωπικών δικαιωμάτων κ.λπ.,τόνισε ότι οι καινούριες ταυτότητες εκδίδονται με βάση τις οδηγίες, τις προδιαγραφές και το νομικό πλαίσιο της Ε.Ε.. «Αν η Ε.Ε. για ένα πράγμα φημίζεται, είναι για τον σεβασμό της ιδιωτικότητας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων όλων των πολιτών» σημείωσε σχετικά.

(απεμπε – φωτο:intime)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί