Οι πρώτες δηλώσεις Μητσοτάκη: «Έχουμε εντολή να κυβερνήσουμε αυτοδύναμοι», vid

Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.

Είναι οι πρώτες δηλώσεις αμέσως μετά την ανακοίνωση της μεγάλης διαφοράς (20%+) από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα δεδομένα της κάλπης είναι καταλυτικά. Η ΝΔ έχει την έγκριση των πολιτών να κυβερνήσει αυτοδύναμη και δυνατή. Χωρίς αλαζονεία και χωρίς έπαρση», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε:

«Τις μεγάλες αλλαγές τις φέρνουν οι μεγάλες πλειοψηφίες και τις πραγματοποιούν οι σταθερές κυβερνήσεις».

«Ευχαριστώ από καρδιάς το εκατομμύρια των Ελλήνων που ανέδειξαν τη ΝΔ το μεγάλο νικητή. Με την ψήφο τους αναγνωρίζουν τα σημαντικά μας επιτεύγματα. Τα δεδομένα της κάλπης δείχνουν πως η ΝΔ έχει εντολή να κυβερνήσει αυτοδύναμη και ισχυρή. (…) Η ελπίδα νίκησε την απαισιοδοξία και η ενότητα νίκησε το διχασμό. Είμαι περήφανος και συγκινημένος. Είναι η ευθύνη που βαραίνει τους ώμους μου ένα τέτοιο ποσοστό», δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και συνέχισε:

«Οι πολίτες θέλουν ισχυρή κυβέρνηση με ορίζοντα 4ετίας. (…) Χρειάζεται κυβέρνηση που να πιστεύει στις μεταρρυθμίσεις. Και αυτή δεν μπορεί να προκύψει από εύθραυστούς συσχετισμούς. (…) Διατηρώ σταθερή την άποψή μου ότι τα μαθηματικά της απλής αναλογικής παραπέμπουν σε κομματικά παζάρια. (…) Σήμερα κλείνει ένας κύκλος και ανοίγει ένας καινούργιος. Θα το διανύσουμε πάλι μαζί. (…)».

Δείτε:

intime photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί