Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Αριστεράς:
«Η κυβέρνηση πανηγυρίζει επειδή οι Ηνωμένες Πολιτείες πέτυχαν έναν ακόμη γύρο στο σπιράλ στρατιωτικών εξοπλισμών μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, εξασφαλίζοντας δεκάδες δισεκατομμυρίων στις πολεμικές τους βιομηχανίες.
Την αγορά των F-35 θα χρηματοδοτήσει ο Έλληνας φορολογούμενος σε βάρος επενδύσεων στην παιδεία, την υγεία και τις υποδομές της χώρας. Ο κ.Μητσοτάκης το αποσιωπά και κομπάζει πως πέτυχε να μας δοθούν πλεονάσματα των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων ως αποτέλεσμα της πλήρους ευθυγράμμισης του με τις πολιτικές της Ουάσιγκτον. Αποσιωπά και πως οι Αμερικανοί θα πουλήσουν στην Τουρκία τα F-16, παρά τις επιβεβαιώσεις και τους πανηγυρισμούς περί του αντιθέτου.
Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή άμυνα, όχι όμως μια ατέρμονη και πολυδάπανη κούρσα εξοπλισμών με τη γείτονα, που υποθηκεύει το μέλλον της χώρας. Γι’ αυτό είναι ανάγκη να προχωρήσει άμεσα ο ελληνοτουρκικός διάλογος, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων ανάμεσα στις δύο χώρες με βάρος στην διπλωματία και στόχο την ειρηνική συνύπαρξη.
Καλούμε την κυβέρνηση να ακολουθήσει χωρίς διφορούμενα και με αποφασιστικότητα αυτόν τον δρόμο. Η πομπώδης διαφήμιση της αγοράς πανάκριβων όπλων κινείται προς την αντίθετη κατεύθυνση».
Eurokinissi photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επίσκεψη Μητσοτάκη στο νοσοκομείο “Άγιος Σάββας”: «Το Εθνικό Σύστημα Υγείας αλλάζει»
- “Ραντεβού”στα 100 χρόνια λειτουργίας της ΤτΕ το 2028 έδωσε ο Διοικητής Γιάννης Στουρνάρας
- Χωρίς την Δανία θα έπρεπε να διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ η Γροιλανδία, σύμφωνα με ηγέτη της αντιπολίτευσης
- Χανιά: Κλειστή σύσκεψη για το θέμα της προσωρινής φιλοξενίας μεταναστών στο Εκθεσιακό Κέντρο Αγυιάς
- Ο Τραμπ παίρνει τις ΗΠΑ και από το STCU, το οποίο οι Ρώσοι συνδέουν με χρηματοδότηση βιολογικών όπλων
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο Σύνταγμα λόγω συγκέντρωσης διαμαρτυρίας
- Ματ Ντέιμον: Η σκληρή προετοιμασία για το ρόλο του Οδυσσέα – Πόσα κιλά χρειάστηκε να χάσει
- ΑΑΔΕ: Τα 25 σημαντικότερα έργα και δράσεις του 2025 – Υπέρβαση εσόδων άνω των 2 δισ. ευρώ την χρονιά που πέρασε
- Στους δρόμους της Γαλλίας οι αγρότες – «Καυτή» πατάτα για τον Μακρόν
- Τι εντολή έδωσαν οι διεθνιστές της Ε.Ε. στο “Χ” του Έλον Μασκ









