Μπακογιάννη: «Αντισυνταγματικά τα προνόμια σε εμβολιασμένους αν δεν ανοίξουν πρώτα οι εμβολιασμοί για ΟΛΟΥΣ»

Για τα ελληνοτουρκικά, τους εμβολιασμούς και το άνοιγμα του τουρισμού μίλησε το πρωί της Παρασκευής η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Τους τελευταίους 6 μήνες έκανε προσπάθεια προσέγγισης της Ευρώπης, τις τελευταίες 10 μέρες τίναξε στον αέρα με τη στρατηγική του τις κινήσεις προσέγγισης με Ευρώπη, Ισραήλ, και Μουσουλμάνους, και γύρισε στη λογική της προσπάθειας να εμφανιστεί ως ο αρχηγός του μουσουλμανικού κόσμου, ηγετικό ρόλο που δεν του αναγνωρίζει κανένας στον αραβικό κόσμο. Αυτό θα του δημιουργήσει ακόμα πιο πολλά προβλήματα» εξήγησε η κ. Μπακογιάννη αναφερόμενη στον Ερντογάν.

«Οι χθεσινές δηλώσεις του για την Ευρώπη, η έμμεση απειλή του για Γάλλια και Γερμανία για ανάμειξη στις εκλογές τους, έχω την εντύπωση ότι θα πολλαπλασιάσουν τις αντιδράσεις. Μια στρατηγική για εσωτερική κατανάλωση που κοστίζει στον Ερντογάν» τόνισε στην εκπομπή του ΣΚΑΪ, «Σήμερα».

Η Ελλάδα, διευκρίνισε η Ντόρα Μπακογιάννη, ζητεί από την Τουρκία να αποδεχθεί το Διεθνές Δίκαιο είτε με συμφωνία για την υφαλοκρηπίδα είτε με προσφυγή στη Χάγη, αλλά η Τουρκία δεν επιθυμεί προσφυγή γιατί η Χάγη αναγνωρίζει επήρεια στα νησιά.

Εμβολιασμοί και τουρισμός

Την άποψη ότι τα λεγόμενα προνόμια των εμβολιασμένων θα είναι αντισυνταγματικά, εφόσον δεν ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους τους πολίτες, εξέφρασε ακόμα η κ. Μπακογιάννη. Για να δώσεις προνόμια στους εμβολιασμένους, θα πρέπει κατ’ αρχήν να δώσεις την ευκαιρία σε όλους να έχουν εμβολιαστεί εξήγησε.

Με το που θα ανοίξουν οι εμβολιασμοί για όλους δεν θα υπάρχουν προνόμια εκ των πραγμάτων, αλλά διευκολύνσεις όπως πράσινο πιστοποιητικό και ελευθερίες στις συναθροίσεις διευκρίνισε η βουλευτής της ΝΔ.

«Ανοίγουμε με ασφάλεια, θυμόμαστε ότι πρέπει να τηρούμε τα μέτρα, είμαστε σε κατάσταση που μας επιτρέπει να ξαναπάρουμε τη ζωές μας πίσω, σταδιακά με προσοχή αλλά θα το κάνουμε» δήλωσε για την άρση των περιορισμών.

Όπως επισήμανε τα μηνύματα είναι θετικά, καθώς η Ελλάδα είναι η 1η χώρα σε ταχύτητα εμβολιασμών, κατά το τέλος μήνα – αρχές Ιουνίου θα έχουμε μεγαλύτερη ασφάλειας στις μετακινήσεις μας, γίνεται γνωστό στο εξωτερικό ότι τα νησιά μας γίνονται COVID free . «Eλπίζω η Ευρώπη, δηλαδή οι πελάτες μας να ακολουθήσουν τους ίδιους ρυθμούς με εμάς για να έχουμε καλύτερη τουριστική σεζόν» τόνισε. «Υπάρχει ενδιαφέρον, πάμε σε κρατήσεις last minute της τελευταίας στιγμής, εξαρτάται από τον κάθε πελάτη πότε θα εμβολιαστεί αλλά και τις χώρες που βάζουν ή όχι σε καραντίνα τους επιστρέφοντες από την Ελλάδα». «Έκανε προσπάθεια ο Τζόνσον να κρατήσει τους Βρετανούς εντός Αγγλίας για διακοπές δε νομίζω ότι θα το κρατήσει μέχρι τέλους».

(Newsbeast – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί