Ερωτηθείς για την κατάσταση στην αντιπολίτευση, είπε ότι είναι καλό να υπάρχει εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης, η οποία δεν υπάρχει, ούτε από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος, όπως είπε, «βρίσκεται σε κατάσταση πολιτικής αφασίας», αλλά ούτε και από το ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως υποστήριξε, έχει υιοθετήσει την στάση του «όχι σε όλα».
«Είμαι πρωθυπουργός, αρχηγός της ΝΔ και δεν έχω σκοπό να βγω στη σύνταξη» απαντώντας σε ερώτηση για το εάν θα παραμείνει αρχηγός της ΝΔ έως τις εκλογές. Για το ζήτημα της στέγης ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα «Σπίτι μου», για το οποίο το ηλικιακό όριο αυξάνεται στα 50 έτη, ενώ τα κριτήρια για τη χορήγησή του θα είναι πιο χαλαρά. «Θέλουμε οι συμπολίτες μας να αποκτήσουν σπίτι» είπε σημειώνοντας ότι η αποκλιμάκωση των επιτοκίων που αναμένεται θα βελτιώσει την κατάσταση.
Επισήμανε δε ότι η κυβέρνηση έχει πλέγμα μέτρων για περισσότερες ευκαιρίες να αποκτήσουν οι πολίτες το δικό τους σπίτι και να υπάρξουν περισσότερα σπίτια στην αγορά. Τέλος ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται στο χώρο της ΧΡΩΠΕΙ να γίνουν κοινωνικές κατοικίες.
Ερωτηθείς σχετικά για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός είπε ότι λυπάται για την ανακύκλωση αυτής της συζήτησης. Αυτή η συζήτηση θα γίνει τον Ιανουάριο, ανέφερε, και μέχρι τότε δεν θα πω τίποτα. «Σέβομαι και τιμώ την Πρόεδρο της Δημοκρατίας και ζητώ από όλους να σεβαστούμε το θεσμό» είπε.
ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ζητάει εξηγήσεις από το Βελιγράδι για την πώληση όπλων στην Ουκρανία
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 14 Νοεμβρίου
- Τραμπ για Όρμπαν: «Θα έπρεπε να σέβονται την Ουγγαρία και αυτόν τον ηγέτη»
- Ο υπαινιγμός του Τραμπ έχοντας τον Όρμπαν δίπλα του ακούστηκε μέχρι τις Βρυξέλλες (video)
- Γάζα: Το Αζερμπαϊτζάν δεν σχεδιάζει να στείλει ειρηνευτικές δυνάμεις εάν δεν σταματήσουν οι συγκρούσεις
- Κυβερνητικές πηγές για την αποχώρηση του υφυπουργού Ευάγγελου Τουρνά
- Αποχώρησε από την θέση του υφυπουργού ο Ευάγγελος Τουρνάς
- Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία η φορολογική μεταρρύθμιση
- Πολλά και ενδιαφέροντα είπε ο Δένδιας για την τεχνητή νοημοσύνη και όχι μόνο
- Η προειδοποίηση του «Δράκου» που πρέπει να ληφθεί πολύ σοβαρά υπόψη









