Είναι όμως ένα πολύ σημαντικό βήμα στη σωστή κατεύθυνση», ανέφερε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο συζήτησης με τον Γιώργο Καπουτζίδη, κατά το 3ο ετήσιο συνέδριο του The Upfront Initiative, στο Ωδείο Αθηνών.
«Από την άλλη είναι σαφές ότι σήμερα στην κοινωνία υπάρχει μια μεγάλη ένταση. Υπάρχει πολλή οργή και υπάρχει θυμός, υπάρχει βία ειδικά σε νεότερες ηλικίες», τόνισε ο πρωθυπουργός.
«Όλοι μας αισθανθήκαμε ένα σοκ, μία οργή για τις εικόνες που είδαμε στη Θεσσαλονίκη, που μας υποχρεώνουν να μη βάλουμε το κεφάλι μας στην άμμο, να μην πούμε ουφ! Εντάξει, ωραία. Κάναμε κάποια σημαντικά πράγματα, πάμε να προχωρήσουμε παραπέρα’ αλλά να αντιληφθούμε ότι το πρόβλημα αυτό έχει βαθιές ρίζες».
Σε άλλο σημείο της συζήτησης ο πρωθυπουργός διερωτήθηκε «εάν η Πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για τους λίγους ή για τους πολλούς; Η πολιτεία πρέπει να νομοθετεί για όλους», τόνισε. Επεσήμανε στο σημείο αυτό, ότι για παράδειγμα δεν πρέπει να τιμωρούμε τους ανάπηρους γιατί όπως είπε το κανονιστικό πλαίσιο έχει σημασία, περιορίζοντας τις αναπηρικές παροχές επειδή κάποιοι μπορεί να τύχει να βρεθούν σε μία αυξημένη κλίμακα εισοδήματος.
Και πρόσθεσε:
«Υπάρχει και μία άλλη κατηγορία, την οποία δεν τη θίξαμε και αυτοί είναι οι ηλικιωμένοι συμπολίτες μας. Διότι και εκεί υπάρχουν στερεότυπα ‘ο γέρος που δεν μπορεί να δουλέψει’, ‘βγήκε στη σύνταξη και τι θα κάνει από δω και στο εξής’. Όταν αλλάξαμε όμως τώρα το νόμο και δώσαμε τη δυνατότητα σε συνταξιούχους να δουλεύουν χωρίς αυτό να τους στερεί τη σύνταξή τους και απλά να πληρώνουν έναν φόρο για τις ώρες που δουλεύουν, είδαμε μια τεράστια ανταπόκριση».
(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- «Πρέπει να κάνουμε το παν για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»! Αλίμονο με όσα λέγονται από την Πολωνία
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 16 Σεπτεμβρίου
- Η Βραζιλία αποκάλυψε γλυπτό 4 μέτρων ενός…εξωγήινου! vid
- Ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στην Ουκρανία: Δυτική μπλόφα ή νέα κλιμάκωση;
- Ακόμα ένα δείγμα πως η Ανατολή έχει πάρει την ανηφόρα και η Δύση την κατηφόρα
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
Κύρια Θέματα

















