Μητσοτάκης: «Hot spot της κλιματικής αλλαγής η Μεσόγειος – Δύσκολο το καλοκαίρι»

«Όπως είπα και στη Βουλή μπορει τώρα να διαθέτουμε περισσοτερα μέσα, περισσότερο έμψυχο δυναμι κό και καλύτερη προετοιμασία όμως ξέρουμε είναι ότι η μάχη είναι δύσκολη»,

σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στο σημερινό Υπουργικό Συμβούλιο, προσθέτοντας ότι «τα πράγματα θα γίνονται χειρότερα με υψηλότερες θερμοκρασίες, ισχυρούς ανέμους, ξηρασία».

«Στην αναμέτρηση αυτή είναι σημαντικό ότι δεν είχαμε ανθρώπινες απωλειες. Οι επιχειρήσεις απομάκρυνσης ήταν επιτυχείς ειδικά στη Ρόδο όπου οργανώθηκε η απομάκρυνση των πολιτών με πολύ μεγάλη ασφάλεια. Και πάλι θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ για όλες τις δυνάμεις της πρώτης γραμμής τους αλλά κυρίως τους εθελοντές που και στη Ρόδο έδειξαν εντυπωσιακή αυταπάρνηση».

«Αύριο και Πέμπτη θα είναι δύσκολες ημέρες, ελπίζω μετά οτι οι συνθήκες θα βοηθήσουν περισσότερο. Γι αυτό είμαστε όλοι σε απόλυτη επιφυλακή.

Έχουμε μπροστά μας ακόμα ένα δύσκολο καλοκαίρι.

Για τη Μεσόγειο που είναι hotspot της κλιματικής αλλαγής δεν υπάρχει μια μαγική άμυνα απέναντι στις φωτιές. Αν υπήρχε θα την είχαμε εφαρμόσει».

(Eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί