Σήμερα, η Ελλάδα ανταποδίδει την τιμή στους τρεις ήρωες. Θωρακίζοντας την άμυνά της. Πυκνώνοντας τις στρατηγικές συμμαχίες της. Και σφυρηλατώντας την ενότητα της κοινωνίας μέσα από την πρόοδο της οικονομίας της», τονίζει ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ανάρτησή του για την επέτειο της κρίσης των Ιμίων.
«Στο Αιγαίο δεν υπάρχουν ‘γκρίζες ζώνες’ παρά μόνο γαλάζια νερά που δηλώνουν ότι η κυριαρχία και τα εθνικά μας δικαιώματα είναι αδιαπραγμάτευτα, όποιες έωλες αμφισβητήσεις κι αν διατυπώνονται από τον οποιονδήποτε. Η πατρίδα αποκρούει τις αδιέξοδες εντάσεις. Το ίδιο, όμως, και κάθε προκλητική συμπεριφορά. Με ξεκάθαρο τρόπο. Όπως και όποτε η ίδια επιλέγει. Και στο επίπεδο που αρμόζει, κάθε φορά», τονίζει ο πρωθυπουργός.
«Άλλωστε η εμπειρία των Ιμίων διδάσκει ότι η εθνική επαγρύπνηση πρέπει να είναι καθημερινή. Γι’ αυτό υποκλινόμαστε και φέτος στους πεσόντες, με τη σκέψη σε όσες και όσους φορούν περήφανα το εθνόσημο στο στήθος. Γιατί στα δικά τους αισιόδοξα πρόσωπα καθρεφτίζεται η απόφαση της Ελλάδας να προβάλλει πάντα την ισχύ των αξιών της. Ταυτόχρονα, όμως, και την αξία της ισχύος της», καταλήγει στην ανάρτησή του ο πρωθυπουργός.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi/Motionteam
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καλλωπισμού του άξονα της Δ. Γούναρη – Σβήνονται γκράφιτι, καθαρίζεται ο δημόσιος χώρος
- Υπ. Πολέμου ΗΠΑ: «Οι αχάριστοι Ευρωπαίοι θα έπρεπε να μας ευχαριστούν για το Ιράν» – Vid
- ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση αφήνει απροστάτευτη την ελληνική κτηνοτροφία απέναντι στις επιζωοτίες
- Τ. Θεοδωρικάκος για πλαφόν: «Αναγκαίο για την προστασία από την αισχροκέρδεια» – Μέχρι πότε θα διαρκέσει
- Η αποχαιρετιστήρια ομιλία του Κωνσταντινόπουλου στη Βουλή: «Επέλεξα να μην μείνω σιωπηλός»
- Αυτή είναι η απόφαση για τα επιτόκια της ΕΚΤ
- Πρατήρια καυσίμων: Τι αποφασίστηκε για το ενδεχόμενο απεργίας
- Το οικόπεδο «Μπλοκ 2» στο Ιόνιο εισέρχεται στη δεύτερη φάση ερευνών για υδρογονάνθρακες
- Νέα εκτόξευση των τιμών στις κατοικίες το 2025
- Στάση εργασίας για τις 26/3 προκήρυξε η Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος









