Μιχαηλίδου: Στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πετύχαμε

Καλεσμένη της εκπομπής «Κοινωνία Ώρα Mega» στο Mega ήταν το πρωί της Παρασκευής η Υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Δόμνα Μιχαηλίδου.

Μεγάλο μέρος της συζήτησης κάλυψε το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, με την Υπουργό να παραδέχεται τα εξής:

«Είναι ένα πολύ σοβαρό ζήτημα, ένα ζήτημα για το οποίο διαχρονικά, από το 1996, η χώρα μας έχει πληρώσει σε πρόστιμα πάνω από 1,5 δισ. Μία πρακτική η οποία συνεχιζόταν και συνεχίζεται και γίνεται. Ο πρωθυπουργός έδωσε το μήνυμα, το μαχαίρι στο κόκκαλο.

Δεν νομίζω ότι θα βρείτε και δεν πρέπει νομίζω να βρείτε κανένα κυβερνητικό στέλεχος να πει ότι πετύχαμε. Δεν πετύχαμε. Πετύχαμε σε πάρα πολλά άλλα πράγματα, στον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν πετύχαμε.

Στο κομμάτι του τι κάνουμε αναγνωρίζοντας το πολύ μεγάλο πρόβλημα αυτό, το ένα είναι το κομμάτι το πρακτικό. Το ότι τα χρήματα πρέπει να πηγαίνουν, τόσο των φορολογούμενων όσο και των Ευρωπαίων, στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους που πραγματικά μοχθούν.

Εδώ πέρα βλέπουμε πώς τα παίρνουμε πίσω όλα αυτά τα χρήματα τα οποία κακώς και παρανόμως δόθηκαν τόσο από το κράτος όσο και εισπράχθηκαν από όλους αυτούς τους ανθρώπους που ήξεραν ότι γη που δήλωναν δεν ήταν καν δική τους και δεν ήταν καν γη στην οποία κάποιος μπορούσε να βάλει τα ζώα του.

Το δεύτερο είναι η αναδιάρθρωση η οποία γίνεται σε πολύ σημαντικό τρόπο, παίρνοντας τον ΟΠΕΚΕΠΕ, βάζοντάς τον στην ΑΑΔΕ και με τη λειτουργία του Κτηματολογίου και των ειδικών σχεδίων βόσκησης πλέον μπορεί να γίνει σοβαρά και αποτελεσματικά η δουλειά αυτή και να ξέρουμε τι δηλώνει ο καθένας και ποιανού είναι το κάθε τι.

«Το τρίτο είναι οι ποινικές ευθύνες. Τις ποινικές ευθύνες δεν πρέπει να γλιτώσει κανείς».

Eurokinissi photo αρχείου

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί