Καταπέλτης ο Βορίδης: “θα πληρώσω από την τσέπη μου τη γιορτή των εργαζομένων του Υπουργείου”, για να μη μιλάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Ο Μάκης Βορίδης αποφάσισε να ανακαλέσει με απόφασή του τη δαπάνη για τα 12.000 ευρώ που θα στοιχίσει η εκδήλωση με την κοπή της βασιλόπιτας στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Μιλώντας στο Open το πρωί της Τρίτης, ο Μάκης Βορίδης, αφού εξήγησε ότι “υπάρχει ο κωδικός για αυτή τη δαπάνη” τον οποίο δεν εκπόνησε ο ίδιος όπως είπε, αποκάλυψε ότι: “εγώ λοιπόν θα κάνω το εξής: Θα ανακαλέσω την απόφασή μου και η εκδήλωση θα γίνει και θα την πληρώσω εγώ, για να είμαστε συνεννοημένοι. Κι επειδή δεν είμαι πλούσιος για να τα βγάλω εύκολα τα λεφτά θα τα πάρω από την αποζημίωση που μου έδωσε ο συγκυβερνήτης του κύριου Ζαχαριάδη, ο κύριος Καμμένος για προσβολή προσωπικότητας. Πήρα 40.000€ αποζημίωση και θα τα δώσω από εκεί τα λεφτά”.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, είχε δηλώσει και στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα για την “Βασιλόπιτα των 12.000 ευρώ” ότι: “Τα 12.000€ αφορούν εκδήλωση για τους εργαζομένους του υπουργείου και τις οικογένειες τους, υπάρχει ανάλογο κονδύλι”, ενώ πρόσθεσε πως στην εκδήλωση είναι καλεσμένα 1.000 άτομα και πως “Μας κατηγορούν για την εκδήλωση που κάνουμε για τους εργαζομένους και τα παιδιά τους”,

Όλο το θέμα ξεκίνησε από τη γνωστοποίηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπίας Τελιγιορίδου, η οποία κατήγγειλε το κόστος της βασιλόπιτας του συγκεκριμένου υπουργείου που ανέρχεται στα 12.000 ευρώ, ενώ ανήρτησε στα social media τη σχετική απόφαση από τη «Διαύγεια».

Η απάντηση του υπουργείου ήταν η εξής:

«Δεν έχει τέλος η κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος, ελλείψει αντιπολιτευτικών θέσεων και επιχειρημάτων χρησιμοποιεί ακόμη και ατυχείς δηλώσεις μικρομεσαίων στελεχών του για να κάνει μικροπολιτική».
»Χαρακτηριστική περίπτωση η προσπάθεια της τέως υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Ολυμπίας Τελιγιορίδου η οποία με ανάρτηση στο προφίλ της σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει την πίτα που έκοψε στο γραφείο της με τους λιγοστούς συνεργάτες της και η οποία κόστισε, όπως υποστηρίζει, 30 ευρώ με την πρωτοβουλία της νυν ηγεσίας του υπουργείου να διοργανώσει εκδήλωση κοπής της βασιλόπιτας προσκαλώντας τους 750 εργαζόμενους του υπουργείου σε όλη την Αθήνα».

Ενώ δόθηκαν εξηγήσεις για «τα 12.000 ευρώ που εγκρίθηκαν για τη συγκεκριμένη εκδήλωση αντιστοιχούν σε 16 ευρώ ανά προσκεκλημένο εργαζόμενο», ένα ποσό το οποίο χαρακτηρίζουν «ελάχιστη προσφορά για όλους αυτούς τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα της χώρας μας».

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί