Κυβέρνηση: Αύριο Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο για τα ομόφυλα ζευγάρια

Καλεσμένος στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» ήταν την Τρίτη ο Διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας,

ο οποίος μεταξύ άλλων, ρωτήθηκε για τα ομόφυλα ζευγάρια και την επιστολική ψήφο, θέματα για τα οποία οι προωθούμενες διατάξεις εγείρουν αντιδράσεις.

Σε ότι αφορά την ρύθμιση για τον γάμο και την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, ο κ. Τσιόδρας είπε ότι δεν υπάρχει αλλαγή στον αρχικό σχεδιασμό του Μαξίμου για την νομοθετική ρύθμιση, αλλά πως υπήρξε μικρή αναβολή στο Υπουργικό Συμβούλιο λόγω της ασθένειας του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Συμπλήρωσε ότι εκτός απροόπτου, το Υπουργικό Συμβούλιο υπό τον Πρωθυπουργό, θα συνεδριάσει την Τετάρτη, θα ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και ακολούθως θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση το ζήτημα, πριν εισαχθεί στην Βουλή για επεξεργασία και ψήφιση, κάτι που εκτίμησε ότι θα γίνει στα μέσα Φεβρουαρίου.

Ο κ. Τσιόδρας επανέλαβε ότι είναι αντιληπτές οι αντιδράσεις από πλευράς της Εκκλησίας, σημείωσε ωστόσο για ακόμη μια φορά ότι η Κυβέρνηση είναι εκείνη που νομοθετεί, όπως είπε, «για το καλό όλων».

ant1news – eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί