Κυβ. εκπρόσωπος: Θέλουμε υπερψήφιση του ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια, δεν ζητάμε αποχή

«Ο Πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν και λέει πως αν κάποιος είναι κατά, είναι καλύτερο να απέχει παρά να το καταψηφίσει»


«Αν η ακρίβεια είναι η μεγάλη μάχη που δίνουμε εμείς και άλλες χώρες, η αντιμετώπιση του δημογραφικού, η στήριξη της νέας οικογένειας είναι το μεγαλύτερο στοίχημα.


Το μεγάλο μας καθήκον είναι η αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος. Η οικογένεια ήταν, είναι και παραμένει στον πυρήνα της πολιτικής της ΝΔ», ανέφερε στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Και συνέχισε αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια:

«Είναι μία υποχρέωση της πολιτείας προς τους πολίτες που αυτή την στιγμή, δεν έχουν ίσα δικαιώματα σε κάποια σημαντικά ζητήματα. Έχουμε καθήκον να μιλήσουμε στους πολίτες, πρώτα στους βουλευτές μας.

Από τη Δευτέρα η ενημέρωση των βουλευτών για το νομοσχέδιο της ισότητας στον γάμο. Αυτή τη φορά η ενημέρωση των βουλευτών θα γίνει πριν το υπουργικό συμβούλιο.

Ο Πρωθυπουργός ζητά από τους βουλευτές να το υπερψηφίσουν και λέει πως αν κάποιος είναι κατά, είναι καλύτερο να απέχει παρά να το καταψηφίσει. H μη επιβολή κομματικής πειθαρχίας στους βουλευτές, είναι μία κουλτούρα της παράταξής μας για ζητήματα δικαιωμάτων. Δεν θέλουμε ούτε να διχάσουμε, ούτε να βάλουμε κανέναν απέναντι. Θέλουμε να πείσουμε με τα επιχειρήματά μας. Η αποχή είναι μία λύση. Θέλουμε υπερψήφιση και δεν ζητάμε αποχή».

Σχετικά με τη θέση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, περί κομματικής πειθαρχίας ο κύριος Μαρινάκης ανέφερε «πως ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να έχει αλλάξει 4-5 φορές στάση στο θέμα αυτό».

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί