Κυρανάκης: Για αυτό οι νέες ταυτότητες θα έχουν τσιπάκι, όχι όμως γεωεντοπισμού, vid

Στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κώστας Κυρανάκης για την ψηφιοποιήση του Δημοσίου και τις ταυτότητες.

«Η εντολή που έχουμε από τον Πρωθυπουργό είναι ψηφιακή εξυπηρέτηση σε όλο το Δημόσιο, όπου έχει ουρές», τόνισε.

Για τις νέες ταυτότητες, ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει κανένα τσιπάκι εντοπισμού. Θα περιέχει ό,τι έχει δηλωθεί στο gov.gr.

«Είναι ένας παραλογισμός. Δεν πρόκειται να μπούμε στη διαδικασία να εξηγήσουμε σε έναν άνθρωπο που έχει χρεωστική κάρτα στο πορτοφόλι του που κάνει ακριβώς το ίδιο, ένα πλαστικοποιημένο δίπλωμα, ένα κινητό τηλέφωνο, να του εξηγήσουμε γιατί δεν πρέπει να βγάλει τη νέα ταυτότητα.

Και να ήθελε κάποιος να σας παρακολουθήσει δεν γίνεται με τη νέα ταυτότητα. Είναι μία πλαστικοποιημένη ταυτότητα όπως η πιστωτική χρεωστική. Δεν κάνει κάτι άλλο. Πώς πας ας πούμε στα διόδια και την περνάς χωρίς να μπαίνει σε ένα μηχάνημα και πληρώνεις; Το ίδιο πράγμα είναι και με τις ταυτότητες».

Ως προς το γιατί πρέπει οι νέες ταυτότητες πρέπει να έχουν τσιπάκι, ο κ. Κυρανάκης απάντησε:

«Η απάντηση είναι πολύ απλή. Διότι αν θέλει ο πολίτης σε μία δημόσια υπηρεσία που υποστηρίζει τη δυνατότητα να ταυτοποιηθεί περνώντας την κάρτα του, να το κάνει. Δεν υπάρχει άλλη χώρα πλην της Ελλάδας και της Ιταλίας που υπάρχουν χάρτινες ταυτότητες».

«Χαραγμένες θα είναι με το 666;;», ρώτησε ειρωνικά ο παρουσιαστής, με τον Υφυπουργό να απαντάει «όχι, όχι».

«Θα τελειώσει αυτό το χάος με τις εξετάσεις στο γιατρό, στην υγεία. Ο γιατρός εκείνη τη στιγμή θα βλέπει ψηφιακά τα στοιχεία για την υγεία σου», συμπλήρωσε ο κ. Κυρανάκης.

«Κάθε είδους αρνητές υπάρχουν πολιτικά κόμματα που τους εκμετελλεύονται. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πολιτικό ακροατήριο».

Δείτε μετά το 4:30 του αποσπάσματος:

scr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί

One thought on “Κυρανάκης: Για αυτό οι νέες ταυτότητες θα έχουν τσιπάκι, όχι όμως γεωεντοπισμού, vid

Comments are closed.