Κουτσούμπας: Το ΝΑΤΟ δεν αναγνωρίζει σύνορα στο Αιγαίο, δεν προσφέρει ασφάλεια απέναντι στην Τουρκία

Η ομιλία του Δημήτρης Κουτσούμπα ήταν μία από τις τελευταίες εκδηλώσεις στο 31 Αντιιμπεριαλιστικό Διήμερο της ΚΝΕ στις Νηές Μαγνησίας, στο οποίο απηύθυναν χαιρετισμό και τα Κομμουνιστικά Κόμματα της Τουρκίας, του Μεξικού και της Ισπανίας.

Συγκεκριμένα, παρόντες στην εκδήλωση στο διήμερο της ΚΝΕ ήταν και οι Άστορ Γκαρσία,ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Ισπανίας, Πάβελ Μπλάνκο Καμπρέρα , Α’ Γραμματέας της ΚΕ του ΚΚ Μεξικού και Κεμάλ Οκουγιάν,ΓΓ της ΚΕ του ΚΚ Τουρκίας.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας στον χαιρετισμό του ανέφερε ότι «από εδώ, από την εργατούπολη του Βόλου, από την πόλη όπου για 1η φορά τυπώθηκε στα ελληνικά το «Κομμουνιστικό Μανιφέστο» στα 1908, στην εφημερίδα «Εργάτης», από την πόλη των 3 λαϊκών εξεγέρσεων του βολιώτικου προλεταριάτου, στα 1909, το Φλεβάρη του 1921 και τον Ιούνη του 1936, αλλά και των άλλων, μετέπειτα, μεγάλων αγώνων του λαού μας, στέλνουμε ισχυρό μήνυμα σε όλη την Ελλάδα! Μήνυμα πάλης, αντεπίθεσης και ταυτόχρονα μήνυμα ειρήνης και διεθνιστικής αλληλεγγύης με τους αγωνιζόμενους λαούς. Αυτό το μήνυμα, το στέλνουμε μαζί με τους συντρόφους μας από τα Κομμουνιστικά Κόμματα από την Τουρκία, την Ισπανία, το Μεξικό, που βρίσκονται σήμερα μαζί μας. Τους καλωσορίζουμε σ’ αυτήν την κόκκινη νεολαιίστικη λαοθάλασσα, που πλημμύρισε την παραλία του Βόλου».

«Η σύνοδος του ΝΑΤΟ ρίχνει νέο λάδι στη φωτιά του πολέμου στην Ουκρανία»


Ο Γ.Γ. του ΚΚΕ ανέφερε ακόμη πως «οι πρόσφατες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη, στις οποίες «φαρδιά πλατιά» έχει βάλει την υπογραφή της η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεπικουρούμενη και από τν αντιπολίτευση των ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, ρίχνουν νέο «λάδι» στη φωτιά του ιμπεριαλιστικού πολέμου στην Ουκρανία. Ανοίγουν τον «ασκό του Αιόλου», για νέες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους σε βάρος άλλων λαών σε πολλές «γωνιές» του πλανήτη μας. Όπως στην περιοχή του Ειρηνικού, στη μεγάλη «κόντρα» των δυνάμεων του ευρωατλαντισμού, με την ανερχόμενη δύναμη του καπιταλισμού, την Κίνα.

Οι λαοί ήδη πληρώνουν ακριβά τις πολιτικές τους. Πότε με το αίμα τους και πότε με την ακρίβεια που «σπάει κόκκαλα»…Πληρώνουν τους νέους πολέμους τους για τις πρώτες ύλες, την ενέργεια, τον ορυκτό πλούτο, τους δρόμους μεταφοράς των εμπορευμάτων, τα μερίδια των αγορών, το ξαναμοίρασμα του κόσμου».

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας συνεχίζοντας είπε ότι «από αυτό το βήμα, στο Βόλο, απαιτούμε να σταματήσει η μετατροπή της χώρας μας σε «σφηκοφωλιά» των αμερικανοΝΑΤΟϊκών εγκληματικών σχεδιασμών! Να κλείσουν αμέσως οι αμερικάνικες βάσεις που βρίσκονται στη Θεσσαλική γη, εδώ κοντά στο Στεφανοβίκειο Βόλου, αλλά και στη Λάρισα, καθώς και σε άλλες περιοχές της χώρας μας, στην Αλεξανδρούπολη, στην Κρήτη, στον ‘Αραξο και αλλού. Τώρα όλοι να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!

Να κλείσουν οι βάσεις του θανάτου! Να επιστρέψουν στην Ελλάδα τα τμήματα των ελληνικών δυνάμεων, που βρίσκονται εκτός συνόρων, όπως στη Σαουδική Αραβία, στις χώρες των Βαλκανίων και αλλού. Όχι στις υπέρογκες στρατιωτικές δαπάνες για τις ανάγκες του ΝΑΤΟ. Τώρα όλοι να απαιτήσουμε την απεμπλοκή της χώρας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο!».

(newsit – φωτο:intime)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί