Κουτσούμπας για…ΣΥΡΙΖΟΠΑΣΟΚ: «Ψάχνουν αντίπαλο του Μητσοτάκη και ψηφίζουν νομοσχέδια»

«Τώρα είναι η ώρα της μάχης, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ξεδιπλώνεται σε πάρα πολλά μέτωπα.

Τώρα είναι η ώρα της οργάνωσης, της αλληλεγγύης, της ακόμα πιο δυνατής και αποφασιστικής συμπόρευσης με το ΚΚΕ» τόνισε ο γ.γ. της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε ομιλία του το βράδυ της Παρασκευής 16 Φεβρουαρίου 2024, στο Ηράκλειο Κρήτης.

«Απέναντί μας έχουμε έναν αποφασισμένο αντίπαλο. Είναι η καπιταλιστική εργοδοσία και η εξουσία της, η κυβέρνηση της ΝΔ, τα άλλα κόμματα του συστήματος που σε κάθε ευκαιρία της δίνουν συναίνεση, είναι οι εχθρικές για τον λαό κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι τελικά αυτό το σάπιο σύστημα που μετρά τα πάντα με το κέρδος και θυσιάζει για αυτό όλες τις ανάγκες μας. Δεν είναι, όμως, ανίκητοι, δεν είναι παντοδύναμοι. Ειδικά όταν απέναντί τους έχουν τον λαό που είναι κι αυτός αποφασισμένος να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται και του τα στερούν» είπε και πρόσθεσε:

«Κάποιοι εξακολουθούν να αναρωτιούνται πονηρά αν ‘υπάρχει αντιπολίτευση’, ‘ποιος θα αντιμετωπίσει την κυβέρνηση και τον Μητσοτάκη’, τι θα γίνει με την ‘κυριαρχία της ΝΔ’ και με το ‘41%’; Κι όχι τυχαία αυτοί βρίσκονται στον ΣΥΡΙΖΑ, στο ΠΑΣΟΚ, στη Νέα Αριστερά. Την ίδια ώρα όμως ψηφίζουν τα αντιδραστικά νομοσχέδια της ΝΔ και του Μητσοτάκη, ως δήθεν προοδευτικά. Το ίδιο έκαναν και χθες με το νομοσχέδιο για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια, βοηθώντας μάλιστα την κυβέρνηση να καλύψει τις απώλειες της. Έτσι είναι: το να χέρι νίβει τ’ άλλο. Είναι πλέον σαφές ότι σε κρίσιμα ζητήματα, η κυβέρνηση της ΝΔ μπορεί να υπολογίζει στη στήριξη και τη συναίνεση αυτών των δυνάμεων. Έχει διαμορφωθεί αυτό που λέμε μια ‘συμπολιτευόμενη σικέ αντιπολίτευση’.

Το χειρότερο όμως είναι ότι παρουσιάζουν ως υπερασπιστή των λαϊκών δικαιωμάτων μια κυβέρνηση που κυριολεκτικά τσακίζει κάθε ένα από αυτά».

Στη συνέχεια της ομιλίας του ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε ότι «η αντιπολίτευση βρίσκεται στα δεκάδες αγροτικά μπλόκα σε όλη τη χώρα, στις μεγαλειώδεις φοιτητικές κινητοποιήσεις, στην προετοιμασία της πανεργατικής απεργίας που έχουν προκηρύξει εκατοντάδες σωματεία, Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες σε όλη τη χώρα στις 28 Φλεβάρη».

Σημείωσε, μεταξύ άλλων, ότι «η 28η του Φλεβάρη θα είναι μέρα γενικού ξεσηκωμού σε όλη τη χώρα. Θα είναι η μέρα που θα ακουστεί ξανά, ακόμα πιο δυνατά το σύνθημα ‘τα κέρδη τους ή οι ζωές μας’. Το οφείλουμε άλλωστε στις 57 αθώες ψυχές που χάθηκαν τέτοια μέρα πριν έναν χρόνο στο έγκλημα των Τεμπών. Το ΚΚΕ είχε υποσχεθεί από την πρώτη στιγμή ότι θα κάνει τα πάντα για να μην ξεχαστεί το έγκλημα, για να αναδειχθούν οι ευθύνες των υπευθύνων, ώστε να μην ξαναζήσουμε τέτοιες τραγωδίες στη χώρα μας. Και εμείς τις υποσχέσεις μας έχουμε μάθει να τις τηρούμε».

(ΑΠΕΜΠΕ – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί