Κουμουνδούρου:  Χωρίς ίχνος αυτοκριτικής για το φιάσκο ο Μητσοτάκης

«Ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να υποτιμήσει το φιάσκο μιλώντας απλά για επιχειρησιακές αστοχίες. Εδώ πρόκειται όμως για την απόλυτη ανικανότητα της Πολιτείας να πράξει τα αυτονόητα»,

τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέργιος Καλπάκης, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN για τη δολοφονία στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Όπως είπε ο κ. Καλπάκης, «παρά την απαγόρευση της UEFA, 200 νεοναζί χούλιγκανς από την Κροατία μπήκαν στη χώρα, διέσχισαν τη μισή χώρα, έφτασαν στην Αθήνα, μπήκαν στον Ηλεκτρικό, έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και συνέβη αυτό το τραγικό γεγονός». Αυτά είναι ασύλληπτα πράγματα για να τα προσεγγίζει ο κ. Μητσοτάκης μετά από δέκα ημέρες αφωνίας χωρίς ίχνος αυτοκριτικής» σημείωσε.

«Η έκταση του φιάσκου είναι τέτοια που υπερβαίνει τη συζήτηση αποκλειστικά για την οπαδική βία, διότι εδώ έχει δημιουργηθεί στους πολίτες μια αίσθηση ανοχύρωτης χώρας» ανέφερε και προσέθεσε: «Γι’ αυτό εμείς έχουμε τονίσει ότι θα έπρεπε να υπάρξει ανάληψη πολιτικής ευθύνης με παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη του κ. Οικονόμου».

Ο κ. Καλπάκης μίλησε επίσης για «μια κλασική συνταγή του κ. Μητσοτάκη» λέγοντας ότι «προσπαθεί με την επικοινωνία να περάσει μία ακόμη κρίση» και συνέχισε: «Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το 2019 και το 2023 σε μεγάλο βαθμό εκλέχθηκε με σημαίες της την ασφάλεια και το επιτελικό κράτος. Το τραγικό γεγονός της δολοφονίας ενός νέου ανθρώπου είναι αποτέλεσμα της απόλυτης κατάρρευσης».

Αναφορικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν χθες, ο κ. Καλπάκης υπογράμμισε ότι «είναι μέτρα που είχαν εξαγγελθεί τον Φεβρουάριο του 2022 μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού και ισχύουν από τον Μάρτιο του 2022 με τον νόμο 4908 και μέτρα που επικεντρώνονται εντός των γηπέδων παραβλέποντας ότι το τραγικό περιστατικό συνέβη εκτός γηπέδου και την προηγούμενη ημέρα του αγώνα». «Ενάμιση χρόνο μετά τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ακούμε τα ίδια ευχολόγια» προσέθεσε και κατέληξε λέγοντας ότι «αίτημα μας και αίτημα όλης της κοινωνίας είναι να προχωρήσει, όσο πιο γρήγορα γίνεται, η έρευνα και να αποδοθεί δικαιοσύνη για τη δολοφονία του Μιχάλη».

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί