«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα συζητηθεί με τους ειδικούς», τόνισε η κ. Κεραμέως και πρόσθεσε ότι η πορεία προς την κανονικότητα γίνεται βήμα – βήμα.
Η ίδια σημείωσε πως για την Γ’ Λυκείου υπάρχει ιδιαίτερη μέριμνα και πως έχουν γίνει ενέργειες για περιορισμό ύλης στις πανελλαδικές εξετάσεις και πως μόλις δώσουν το πράσινο φως οι ειδικοί είναι όλα έτοιμα για να ξεκινήσουν τα μαθήματα.
Κληθείσα να απαντήσει στο γιατί δεν ξεκινούν μαθήματα μόνο για τους μαθητές της Γ’ Λυκείου υπογράμμισε ότι υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες καθώς το ωρολόγιο πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης είναι διαφορετικό από το δια ζώσης αλλά οι καθηγητές είναι οι ίδιοι και στις τρεις τάξεις του Λυκείου.
Για τις αλλαγές στα Πανεπιστήμια
Αναφορικά με τις αλλαγές στην τριτοβάθμια, η υπουργός υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση προχωρά με τολμηρές ενέργειες στις μεταρρυθμίσεις, για να δώσει το πανεπιστημιακό περιβάλλον που αξίζει στους νέους.
Σχολιάζοντας την ειδική ομάδα προστασίας των Πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, η κ. Κεραμέως είπε ότι θα αποτελείται από αστυνομικούς που θα διαθέτει η Πολιτεία, οι οποίοι θα λάβουν ειδική εκπαίδευση λόγω της ιδιαιτερότητας του χώρου ενώ θα φορούν και ειδική στολή.
Η ομάδα θα βρίσκεται μέσα σε λίγα Πανεπιστήμια στα οποία υπάρχει έντονο πρόβλημα και θα δρα προληπτικά αλλά και για την αντιμετώπιση φαινομένων παραβατικότητας.
Επίσης, σημείωσε πως η ελεγχόμενη είσοδος στα Πανεπιστήμια είναι μια πρακτική που χρησιμοποιείται σε πολλά ιδρύματα διεθνώς.
Τέλος, σημείωσε ότι με τις αλλαγές που προωθούνται δίνεται τέλος στους λεγόμενους αιώνιους φοιτητές, ενώ για εκείνους που ήδη φοιτούν ο χρόνος ξεκινά να κυλά από τώρα, άρα έχουν 2 ή 3 χρόνια αν πρόκειται για ιατρική σχολή προκειμένου να ολοκληρώσουν τις σπουδές τους.
(sputniknews – φωτο: photo screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εντυπωσιακό και σπάνιο φαινόμενο: Ροζ ομίχλη “τύλιξε” τη Βρετανία – Ποια είναι η αιτία, vid
- Το “αντίο” στον 3I/ATLAS: Έφτασε στην πιο κοντινή του απόσταση από τη Γη και μας αποχαιρέτισε
- «Bitter Christmas»: Το πρώτο teaser της νέας ισπανόφωνης ταινίας του Πέδρο Αλμοδόβαρ
- «Σύννεφα» στις σχέσεις Πολωνίας-Ουκρανίας; Τι εκτιμά ο Πολωνός πρόεδρος
- Ουκρανικό ζήτημα: Τι θεωρεί ο Ρούμπιο σε σχέση με την θέση των ΗΠΑ
- Σοκάρουν οι εικόνες από Ταϊπέι: Ένοπλος με μαχαίρι σκόρπισε τον θάνατο, τρεις νεκροί και πέντε τραυματίες
- Ένα μήνυμα για το μέλλον! Ο Πούτιν αφήνει ξανά τον κόσμο άφωνο
- Χανιά: Εξαφάνιση 33χρονου γιατρού – Καταδίκη του «ερευνητή» για απόπειρα εξαπάτησης της οικογένειας του γιατρού
- Στήριξη Ρωσίας σε Βενεζουέλα: Οι ΗΠΑ δεν ανησυχούν
- ΔΥΠΑ: 894.065 οι εγγεγραμμένοι άνεργοι τον Νοέμβριο 2025









