Κεφάλα: «Εύχομαι η τωρινή Βουλή να είναι ένα χαρούμενο τσίρκο ακροβατών…»

Στο βήμα της Βουλής ανέβηκε το Σάββατο η Τζώρτζια Κεφαλά, εκπροσωπώντας την Πλεύση Ελευθερίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στο πλαίσιο της συζήτησης επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Η τραγουδίστρια και βουλευτής αρχικά συστήθηκε με «θαυμασμό και σεβασμό» που βρίσκεται στην αίθουσα του Κοινοβουλίου. «Επιτρέψτε μου να συστηθώ. Λέγομαι Γεωργία Κεφαλά, οι περισσότεροι με γνωρίζουν ως Τζώρτζια. Δεν ξέρω αν είμαι άνθρωπος του πολιτισμού και της Τέχνης, ξέρω ότι τραγουδώ και χορεύω. Έχω μεγαλώσει δυο γιους και βιοπορίζομαι τραγουδώντας και χορεύοντας».

Η γνωστή τραγουδίστρια μίλησε από το βήμα της Βουλής για τους λόγους που την οδήγησαν να πει το «ναι» στην υποψηφιότητά της με τον συνδυασμό της Ζωής Κωνσταντοπούλου και να ασχοληθεί με την πολιτική. Όπως εξήγησε, την παρουσία της στα έδρανα της Βουλής πυροδότησε η απώλεια ενός πολύ αγαπημένου της προσώπου, ο οποίος έχασε τη ζωή του σε ατύχημα στα ελληνικά βουνά.

«Η ανάγκη μου να βρεθώ εδώ πυροδοτήθηκε από την απώλεια ενός αγαπημένου μου ανθρώπου, του Ερμή Θεοχαρόπουλου, που σκοτώθηκε στα ελληνικά βουνά σε ένα ατύχημα που είχε. Περίμενε για βοήθεια που ήρθε πολύ αργά. Ήρθε 5 ώρες μετά την πτώση του για να παραλάβει μια σορό. Αυτό το περιστατικό αποκάλυψε στον τομέα της διάσωσης και του επείγοντος περιστατικού».

Η καλλιτέχνης-βουλευτής αναφέρθηκε και στο ασφαλιστικό ζήτημα που απασχολεί τους συναδέλφους της. «Ονειρεύομαι για τους ανθρώπους του πολιτισμού μια ανθρώπινη ζωή. Χρόνια τώρα ζω στην ανασφάλεια, όπως και αυτοί. Ξυπνάω χωρίς να ξέρω αν θα έχω δουλειά μεθαύριο. Είμαι σίγουρα ανασφάλιστη και μετέωρη αφού γνωρίζω πως, παρόλο που δουλεύω μήνες με ιδέες και απλήρωτες πρόβες για μια συναυλία, θα πάρω ένα ένσημο για κάθε ένσημο για μία από αυτές. Πράγμα που σημαίνει πως πρέπει να κάνω 50 συναυλίες το χρόνο για να ασφαλιστώ».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα σχόλια που δέχθηκε σχετικά με την ενδυματολογική της επιλογή στην πρόσφατη ορκωμοσία. «Θα ήθελα να πω για την ανάγκη να γίνει προστατευμένα αποδεκτή και σεβαστή η διαφορετικότητα […] Δεν ξέρω αν ανήκω εδώ, αν ταιριάζω, κατά τη δική σας αντίληψη και αποδοχή στον χώρο. Ξέρω πως σέβομαι απόλυτα τη δουλειά μου και τιμώ με όποιον τρόπο μπορώ το να είμαι ο εαυτός μου. Αυτό το πράγμα τιμά εμένα και τους γύρω μου» τόνισε.

Κλείνοντας την ομιλία της η Τζώρτζια Κεφαλά σημείωσε: « Δεν ξέρω γιατί κάποιοι αποκάλεσαν τσίρκο την τωρινή Βουλή, εύχομαι όμως να είναι ένα χαρούμενο τσίρκο ακροβατών και ικανών ανθρώπων και όχι ένα τσίρκο τρόμου».

(parapolitika – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί