Καθόλου τυχαίο: Οι δύο όροι της Νέας Εποχής που συζητούνται για τις αλλαγές στο Σύνταγμα

Τονίστηκαν πολλάκις από τον ίδιο τον πρωθυπουργό.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με το χθεσινό του διάγγελμα άνοιξε και επίσημα τη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση των επόμενων ετών.

Μάλιστα πέρα από τα συγκεκριμένα Άρθρα που προτείνει η κυβέρνηση να αλλάξουν, ο πρωθυπουργός έβαλε στη συζήτηση δύο πολύ συγκεκριμένους όρους:

  • Κλιματική κρίση
  • Τεχνητή Νοημοσύνη

«Σήμερα στο Σύνταγμα δεν υπάρχει η έννοια της αξιολόγησης, της κλιματικής κρίσης, της τεχνητής νοημοσύνης.

Εξακολουθεί να υπάρχει η «σκληρή» απαγόρευση για μη κρατικά πανεπιστήμια. Έχει έρθει η ώρα με θάρρος και διάθεση συναίνεσης να συζητήσουμε τα θέματα αυτά».

Αυτό που μένει να φανεί είναι με ποιόν τρόπο (και σε πόσα Άρθρα) θα «εισβάλλουν» οι δύο παραπάνω όροι στο Σύνταγμα της Ελλάδας.

Το πιο πιθανό μάλιστα είναι αυτού του είδους οι αλλαγές να έχουν… ευρύτατη στήριξη από τα κοινοβουλευτικά κόμματα και άρα να περάσουν σχετικά ανεμπόδιστα από την επόμενη (αναθεωρητική) Βουλή.

ΦΩΤΟ αρχείου: Eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

ΠΑΡΑΞΕΝΑ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί