τόνισε σε δηλώσεις που έκανε σήμερα στην Πάτρα, ο υφυπουργός Τουρισμού, Μάνος Κόνσολας, μετά την συνάντηση που είχε με τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριο Φαρμάκη.
Όπως πρόσθεσε ο Μάνος Κόνσολας, «η στρατηγική μας για τον τουρισμό κινείται σε τρεις άξονες» και εξήγησε: «Εκτός από την τήρηση των μέτρων προστασίας, συνεχίζουμε να στηρίζουμε τον εργαζόμενο, που αποτελεί το πολύτιμο ανθρώπινο κεφάλαιο, ενώ ο τρίτος άξονάς μας είναι να συνεχίσουμε να στηρίζουμε τους ανθρώπους του τουρισμού, τους επαγγελματίες και επιχειρηματίες».
Επίσης, ο υφυπουργός Τουρισμού επεσήμανε ότι «φέτος προσπαθούμε να πάρουμε όσο το δυνατό μεγαλύτερο κομμάτι από την μικρή πίτα της παγκόσμιας τουριστικής αγοράς» και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι «όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε, διότι ο τουρισμός είναι εθνική υπόθεση και δεν περισσεύει κανείς».
Αναφερόμενος στην περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είπε ότι «διαθέτει τεράστιο ιστορικό και πολιτιστικό απόθεμα που χάνεται στα βάθη της ιστορίας», αλλά όπως πρόσθεσε, «αυτό δεν συνάδει και δεν ταυτίζεται με το τουριστικό της απόθεμα, όταν η συμβολή της στο Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν είναι μόλις το 2%».
«Αυτή είναι μια παθογένεια που πρέπει να διορθώσουμε» είπε και συμπλήρωσε: «Από την πρώτη στιγμή ο ίδιος ο Περιφερειάρχης έθεσε τις προτεραιότητες. Αναπτύσσει ένα σχέδιο βιώσιμο και ρεαλιστικό. Είμαι εδώ να συνεργαστούμε και να συζητήσουμε την εξέλιξη ορισμένων προτεραιοτήτων που έχει θέσει στο υπουργείο».
Μάλιστα, όπως υπογράμμισε ο Μάνος Κόνσολας, «ο Πρωθυπουργός έχει προτάξει την περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας ως μια περιφέρεια που θα πρέπει να δώσουμε ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη το επόμενο διάστημα».
Από την πλευρά του, ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, επεσήμανε ότι «τουρισμός, πολιτισμός και αγροτική παραγωγή είναι το τρίπτυχο πάνω στο οποίο βασίζεται για την επόμενη μέρα η Δυτική Ελλάδα» και πρόσθεσε: «Ο τουρισμός είναι ένας τομέας στον οποίο μπορούμε να βασιστούμε και γι αυτό έχει τεθεί ως προτεραιότητα και στους σχεδιασμούς του υπουργείου Τουρισμού. Έχουμε αναπτύξει μια βάση συνεργασίας και μπορούμε να αισιοδοξούμε για ανάπτυξη του τουρισμού στην περιοχή».
(φωτο:screenshot)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Χαμός στο ΠΑΣΟΚ: Διεγράφη βουλευτής – «Αντιπολιτεύεται το κόμμα του»
- Ο πόλεμος που έχει τρομακτικές ομοιότητες με τα γεγονότα κατά του Ιράν
- Ο γιος του Όζι Όσμπορν έδωσε το όνομα του πατέρα του στη νεογέννητη κόρη του
- Ο απίστευτος λόγος που μία νεοφυής εταιρεία θέλει να στείλει χιλιάδες καθρέπτες στο διάστημα
- ΗΠΑ: Η ειδοποίηση του FBI για πιθανή επίθεση του Ιράν ως αντίποινα βασίστηκε σε μια ανεπιβεβαίωτη πληροφορία
- ΗΠΑ: Αγελάδες… το έσκασαν στους δρόμους της Βιρτζίνια μετά από τροχαίο και καταζητούνται
- Κ. Τσουκαλάς: Δεν αρκούν μέτρα για το θεαθήναι – Δεν μπορεί να σβήσεις την πυρκαγιά με ένα μπουκάλι νερό
- Συνεκπαίδευση της Πολεμικής Αεροπορίας με τη Βουλγαρική Πολεμική Αεροπορία
- ΗΠΑ: Ένοπλος τραυμάτισε δύο ανθρώπους σε πανεπιστήμιο του Νόρφολκ, στη Βιρτζίνια – Νεκρός ο δράστης
- Οι 5 πυλώνες μέτρων που προτείνει η ΓΣΕΒΕΕ για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του πολέμου στη Μ. Ανατολή









