Η απλή αναλογική φέρνει ακυβερνησία και υπηρεσιακό πρωθυπουργό για 1 μήνα, vid

Το...«δώρο» των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ από το 2016...

Ορκίστηκε νωρίτερα ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός, Ιωάννης Σαρμάς.

Ο κ. Ιωάννης Σαρμάς ο 19ος πρωθυπουργός της μεταπολίτευσης μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου όπου τον υποδέχθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής.

Εκεί αφού του ευχήθηκε «καλή δύναμη» στα καθήκοντά του, του παρέδωσε έναν ογκώδη μπλε φάκελο ο οποίος περιέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για να εκτελέσει τα καθήκοντά του.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος μπροστά στις κάμερες:


Κυριάκος Μητσοτάκης: Σας υποδέχομαι στο μέγαρο Μαξίμου και θέλω να σας ευχηθώ καλή δύναμη ως υπηρεσιακός πρωθυπουργός και θα ήθελα να σας παραδώσω έναν ολίγο ογκώδη φάκελο με στοιχεία που θα σας φανούν χρήσιμα με τον απολογισμό της προεδρίας της κυβέρνησης. Ένα σημείωμα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας αλλά και τα ορόσημα του επόμενου τριμήνου. Καταδεικνύεται ότι το επιτελικό κράτος διασφαλίζει την λειτουργία της κρατικής μηχανής. Παρότι θα είναι σύντομος ο χρόνος της υπηρεσιακής κυβέρνησης θα έχει πλήρεις αρμοδιότητες και πρέπει να φροντίσουμε να έχει πλήρη εικόνα όπως όλοι οι κανόνες του κράτους επιβάλλουν. Θα είμαι στην διάθεσή σας.

Ιωάννης Σαρμάς: Η κυβέρνηση θα έχει όλες τις εξουσίες μέχρι να έρθει εδώ στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός που θα υποδείξει η λαϊκή βούληση. Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός είναι μόνο για να φέρει εις πέρας τις εκλογές και να έρθει ο δικαιούχος σε αυτό το κτίριο.

Η χώρα ουσιαστικά θα σπαταλήσει περίπου 1 μήνα με υπηρεσιακή κυβέρνηση προτούν διεξαχθούν ξανά εκλογές στις 25 Ιουνίου.

Κι αυτό χάρη στο σύστημα της απλής αναλογικής που εισήγαγε το 2016 η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και που δεν επέτρεψε να σχηματιστεί κυβέρνηση.

Οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας που δεν θα είχε τη συμμετοχή του πρώτου κόμματος, βάσει των ποσοστών που πήραν οι συνδυασμοί, ήταν στην πράξη αδύνατο να σχηματιστεί.

Θα έπρεπε να συμβεί ένα…εξωπραγματικό σενάριο όπου ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση θα συγκροτούσαν κυβέρνηση ηττημένων!!

Είναι ενδεικτικό πως η ΝΔ με ποσοστό που άγγιζε το 41% μετά βίας ξεπέρασε τους 145 βουλευτές.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί