Γεωργιάδης για Τέμπη: Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα

Κατηγορηματικά αρνητικός εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας για την τραγωδία των Τεμπών και το φημολογούμενο «μπάζωμα» της περιοχής του δυστυχήματος, στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status 107,7.

«Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα», τόνισε ο υπουργός Υγείας, μιλώντας στους δημοσιογράφους Δημήτρη Βενιέρη και Βιργινία Δημαρέση, σχετικά με την τραγωδία στα Τέμπη, ενώ επισήμανε ότι ο Χρήστος Τριαντόπουλος δεν έχει καμία αρμοδιότητα σχετικά με το «μπάζωμα».


«Δεν υπάρχει κανένα μπάζωμα. Η συνωμοσιολογία καταστρέφει τη χώρα. Γίνεται το δυστύχημα. Έβρεχε δυο μέρες συνεχόμενα. Τα βαγόνια έχουν ξωκύλει. Πάει η Πυροσβεστική και πρέπει να στήσει τους γερανούς για να σηκώσει τα βαγόνια ώστε να βρει τυχόν επιζώντες και να περισυλλέξει τα πτώματα.

Οι γερανοί, βάρους πολλών τόνων, πρέπει να σηκώσουν βαγόνια πολλών τόνων, πρέπει να πατήσουν σε σταθερό έδαφος. Το έδαφος από κάτω είναι σαθρό με λάσπη από τη βροχή. Και τι λέει η Πυροσβεστική; Έγινε διαμόρφωση του χώρου προκειμένου να επιχειρήσουν οι γερανοί, να σηκώσουν τα βάρη. Οι γερανοί χρειάζονται σταθερό πεδίο να μη βουλιάζει για αυτό και έθεσαν κάποια φερτά αντικείμενα. Πέταξαν χαλίκι και γαρμπίλι, έκαναν το έδαφος σταθερό για να πατήσουν οι γερανοί», ανέφερε


«Ο Τριαντόπουλος δεν είχε καμία αρμοδιότητα να δώσει τέτοια εντολή δεν ξέρω πώς τον έχουν μπλέξει. Τέτοια εντολή μπορεί να δώσει μόνο η πολιτική προστασία, είτε της Περιφέρειας είτε του κράτους. Η εμπλοκή Τριαντόπουλου έγινε για να βάλουν μια συνωμοσία γύρω από το Μέγαρο Μαξίμου», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.


«Εαν υπάρχει περίπτωση λόγω λαθρεμπορίας να έχει γιγαντωθεί το δυστύχημα αυτό και αν η έκρηξη να μην είναι από τα λάδια των τρένων των φρένων, αλλά είναι λόγω ενός παρανόμου υλικού που μεταφερόταν με την εμπορική αμαξοστοιχία, εγώ προσωπικά θέλω να βρεθεί ο υπεύθυνος και να τιμωρηθεί ισόβια. Όμως αν υπάρχει θέμα λαθρεμπορίας αυτό εις τι αφορά τη διερεύνηση του ατυχήματος σε κυβερνητικό επίπεδο; Για ποιον λόγο η κυβέρνηση να θέλει να συγκαλύψει μια λαθρεμπορία; Η συνομωσιολογία βλάπτει τη λογική», είπε αγανακτισμένος ο υπουργός Υγείας.


«Το Μάτι έγινε το 2018 και τώρα γίνεται το δικαστήριο μετά από έξι χρόνια. Τα Τέμπη με ειδικό νόμο της κυβέρνησης θα ξεκινήσει η διαδικασία ενός του 2024, αν έχει ολοκληρώσει ο ανακριτής και ο εισαγγελέας την έρευνα του από τον Ιούνιο του 2024», δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης.

(iefimerida – eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί