«Γαλάζιο φροντιστήριο» για τα ομόφυλα ζευγάρια! Παρέμβαση Κυρανάκη και έντονο παρασκήνιο, vid

Για πάνω από δύο ώρες στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ κορυφαία κυβερνητικά στελέχη έκαναν...«φροντιστήριο» στο πρώτο γκρουπ των βουλευτών του κόμματος σχετικά με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια.

Στόχος του Μαξίμου είναι να εξαντλήσει κάθε πιθανότητα προκειμένου να πείσει όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές της ΝΔ να υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Δεκάδες είναι εκείνοι που διαφωνούν και έχουν δηλώσει ότι θα διαλέξουν τον δρόμο του «όχι» ή της αποχής.

Στην οδό Πειραιώς, στον Ταύρο, βρέθηκαν οι βουλευτές των οποίων τα ονόματά τους αρχίζουν από Α (έως Κ) για να ενημερωθούν από τον υπουργό Επικρατείας Άκη Σκέρτσο.

Θυμίζουμε πως αυτός πρόκειται να εισηγηθεί το επίμαχο νομοσχέδιο στη Βουλή.

Στην πρώτη ομάδα περιλαμβάνονταν τουλάχιστον 10 βουλευτές της ΝΔ οι οποίοι έχουν διαμηνύσει ότι δεν πρόκειται να αλλάξουν τη στάση τους, καθώς θα καταψηφίσουν το νομοσχέδιο για λόγους συνείδησης. Μεταξύ αυτών ο Ανδρέας Κατσανιώτης, η Άννα Καραμανλή, ο Κώστας Γκιουλέκας και ο Θόδωρος Καράογλου.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες, παρέμβαση στη συνάντηση έκανε για το θέμα και ο Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, εκφράζοντας ξανά τις ανησυχίες του για το θέμα της τεκνοθεσίας.

Ζήτησε μάλιστα από κυβερνητικά στελέχη να σταματήσουν να επικαλούνται το δικαίωμα ενός μόνου πατέρα στην υιοθεσία από το 1946, καθώς εκείνη την εποχή υπήρχαν δεκάδες χιλιάδες ορφανά παιδιά. 

Τον λόγο πήρε αμέσως μετά και ο επίσης «αντιρρησίας», Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης, εκφράζοντας ανοικτά τη διαφωνία του με τη φύση του νομοσχεδίου.

Επιφυλακτικοί προς το νομοσχέδιο ήταν επίσης ο υφυπουργός Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Στέλιος Πέτσας και ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σταύρος Κελέτσης.

Από τους βουλευτές που τοποθετήθηκαν αρνητικά ήταν και ο Κώστας Καραγκούνης.

Θυμίζουμε πως την άρνησή του να παραστεί στη χθεσινή διαδικασία δήλωσε ο Νικήτας Κακλαμάνης, κάτι που δήλωσε νωρίτερα χθες και σε ΜΜΕ.

Όσο για το λακωνικό μήνυμα του Άκη Σκέρτσου στα στελέχη της ΝΔ που θύμισε…Κωνσταντίνο Καραμανλή:

«Ανήκουμε στη Δύση οικονομικά, πολιτικά πολιτιστικά. Εγώ έχω προσέλθει με χαρά στην ευρύχωρη ΝΔ που είναι καθρέφτης της ελληνικής κοινωνίας και καταλαβαίνω ότι αυτό που κάνετε είναι πολύ δύσκολο».

Το τεταμένο κλίμα της χθεσινής συνεδρίασης, δεν μοιάζει να άφησε πολλά περιθώρια γεφύρωσης του χάσματος ανάμεσα στους διαφωνούντες βουλευτές και το Μαξίμου.

eurokinissi photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί