αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ που είναι μέλη της εξεταστικής επιτροπής «για τη διερεύνηση του εγκλήματος των Τεμπών».
Στην ανακοίνωσή τους, που εκδόθηκε μετά τη χθεσινή παρουσία ως μάρτυρα στην εξεταστική επιτροπή, του πρώην υπουργού Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων, Δ. Ρέππα, αναφέρουν ότι: «Το στρατηγικό σχέδιο της κυβέρνησης για διάχυση των ευθυνών είναι σε πλήρη εξέλιξη. Στο πλαίσιο αυτό καλούνται μάρτυρες με θητεία δεκαετίες πριν στον ΟΣΕ και το υπουργείο Μεταφορών, ενώ την ίδια στιγμή αποκλείεται η πρόσκληση και κατάθεση μαρτύρων που κατείχαν θέσεις σε κρίσιμες χρονικές περιόδους άμεσα σχετιζόμενες με το σιδηροδρομικό δυστύχημα και η κατάθεση των οποίων θα ρίξει άπλετο φως στις ευθύνες και τις εγκληματικές ολιγωρίες και παραλείψεις που οδήγησαν στην τραγωδία».
Όπως σημειώνουν, «είναι κρίσιμο να αποδοθούν οι ευθύνες στους υπευθύνους και να κληθούν στην επιτροπή σημαντικοί μάρτυρες, όπως είναι οι κ.κ. Σπηλιόπουλος, Κατσιούλης, Γεροντήδου, Διακομανώλη, Γενηδούνιας, Λεβέντης, Βαρελάς και Τσικαλάκης».
Τονίζουν, δε, ότι «το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής θα αγωνιστεί προκειμένου να αποτρέψουμε τη φίμωσή τους και τη συντονισμένη προσπάθεια συγκάλυψης από τη Νέα Δημοκρατία».
Τέλος, «σχετικά με την εκ των υστέρων διαρροή εκ μέρους της κυβερνητικής πλειοψηφίας για την κατάθεση του Δημήτρη Ρέππα, ας σημειώσουμε ότι η Νέα Δημοκρατία που το 2009 παρέδωσε τον ΟΣΕ με σωρευμένο χρέος 10,7 δισ. ευρώ, και ενώ το 2023 λειτουργούσε τον ΟΣΕ χωρίς δικλείδες ασφαλείας κυκλοφορίας και με κενές το 50% των θέσεων προσωπικού που ήταν πλήρως στελεχωμένες το 2010, στρέφεται τώρα εναντίον του ν. 3891/10 τον οποίο είχε …υπερψηφίσει!».
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















