«Δεν υπάρχουν ενδείξεις για τους ασθενείς που νοσηλεύονται εκτός ΜΕΘ ότι έχουν μεγαλύτερη θνητότητα συγκριτικά με εκείνους τους ασθενείς που είναι σε ΜΕΘ», διατεινόταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην Βουλή.
Ωστόσο, εκτός από τους υγειονομικούς που δίνουν καθημερινά την μάχη και που ο πρωθυπουργός επιλέγει να μην ακούει, υπάρχει έρευνα που επιβεβαιώνει ότι στις κλίνες – απλής νοσηλείας η αυξημένη θνητότητα είναι «αναπόφευκτη».
ΜΕ ΑΛΛΑ ΛΟΓΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΨΕΚΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΧΟΥΝΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗΣ ΑΝΕΜΒΟΛΙΑΣΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΩΣ ΚΟΣΜΟΣ, ΔΙΚΑΙΩΝΟΝΤΑΣ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΤΩΝ ΙΑΤΡΩΝ ΤΟΥ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ!
Αυτό προκύπτει από έρευνα που μάλιστα έχει διεξαχθεί στη χώρα μας από Έλληνες επιστήμονες το διάστημα Απριλίου 2016 έως τον Δεκέμβριο του 2018 και αφορά σε 151 ασθενείς που παρακολουθήθηκαν.
Όπως εξηγούν στην έρευνα που δημοσιεύεται το 2020 στην Ελλάδα, με τίτλο: «πρόβλεψη επιβίωσης με διασωλήνωση σε απλές νοσοκομειακές κλίνες», όταν δεν υπάρχουν ΜΕΘ η θνησιμότητα ασθενών που λαμβάνουν μηχανική υποστήριξη σε απλές κλίνες «είναι σχεδόν αναπόφευκτη».
Με βάση την καταγραφή που δειξάγουν, στους 151 διασωληνωμένους ασθενείς οι 74 (49%) ασθενείς μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ εντός 0 ημερών. Σε σύγκριση με τους ασθενείς που παρέμειναν σε απλούς θαλάμους, οι ασθενείς που μεταφέρθηκαν στη ΜΕΘ είχαν χαμηλότερη θνητότητα σε διάστημα 90 ημερών (65% έναντι 97% και 70% έναντι 99%, αντίστοιχα).
Ειδικότερα, οι επιστήμονες καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι όταν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ, η θνητότητα για ασθενείς που διασωληνώνονται σε απλούς θαλάμους είναι σχεδόν μέχρι και 99%.
Στις ψεκασμένες θεωρίες του Κυριάκου Μητσοτάκη απαντούν λοιπόν πέντε γιατροί που υπογράφουν την έρευνα, Δημήτρης Μπασούλης, Σταύρος Λιάτης, Μαρίνα Σκουλούδη, Γεώργιος Δακος και Πέτρος Σφηκάκης.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ελευθέρα πάλη: Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Κουγιουμτσίδης
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
Κύρια Θέματα

















