αναφέρει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης από το Λονδίνο όπου βρίσκεται και εξηγεί:
«Ένα ισχυρό μονοπάτι για τους ανθρώπους της χώρας μας, ώστε να ευημερούν στον τόπο τους, χωρίς να χρειάζεται να μεταναστεύσουν, είτε εκτός είτε εντός της χώρας τους, για να επιβιώσουν»,
Ακολούθως αναφέρει τους «τέσσερις πυλώνες που θα δουλέψουμε για να το πετύχουμε:
-Με μια ισχυρή εξωτερική πολιτική και Εθνική ‘Αμυνα.
Δημιουργώντας μια σύγχρονη κοινωνία.
-Με ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό σύστημα. Με συμπερίληψη και ισότιμη ένταξη στην κοινωνία όλων των ανθρώπων, χωρίς αποκλεισμούς. Η σύγχρονη κοινωνία, είναι θέμα νοοτροπίας, είναι θέμα παιδείας και πολιτισμού.
-Με μια οικονομία που θα φέρει ανάπτυξη και κοινωνική κινητικότητα για τους ανθρώπους. Με κεφαλαιαγορές που θα λειτουργούν σωστά. Με κατοχυρωμένα εργασιακά δικαιώματα και απολαβές που επιτρέπουν την αποταμίευση. Με ένα ισχυρό δημόσιο σύστημα υγείας.
-Με ένα νέο πρότυπο διακυβέρνησης του κράτους, με αρωγό την τεχνολογία, και όχι τεχνοφοβικό. Που δε θα συναλλάσσεται ο υπουργός κάτω από το τραπέζι και δε θα επεμβαίνει στη λειτουργία του κράτους. Με διαφανή διακυβέρνηση».
Πολιτικός μου ήρωας ο Α. Παπανδρέου
«Ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι το πρότυπο που θαυμάζω, γιατί είναι κάποιος που κατάφερε να ενώσει τη χώρα, εκείνη την εποχή, μετά από χρόνια διχασμού και διώξεων της Αριστεράς από τη Δεξιά» είπε ο Κασσελάκης στην εκδήλωση του London School of Economics, όταν ρωτήθηκε ποιος είναι ο «πολιτικός ήρωάς» του.
«Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου έκανε στροφή στη στάση του για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ, δεν το ενστερνίζομαι αυτό, η ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ ήταν πολύ πιο φιλοευρωπαϊκή από την αντίστοιχη ιστορία του ΠΑΣΟΚ και μπράβο στον ΣΥΡΙΖΑ που είναι έτσι.
Ο Ανδρέας Παπανδρέου κατάφερε να φέρει κάποιες πραγματικές κοινωνικές αλλαγές, να δημιουργήσει ένα κράτος πρόνοιας, να δημιουργήσει θεσμούς και να δημιουργήσει πραγματικά μια μεσαία τάξη στη χώρα και νομίζω ότι αυτό το μοντέλο είναι αυτό που πρέπει να εφαρμόσουμε τώρα» είπε ο Στέφανος Κασσελάκης.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Eυλογιά των αιγοπροβάτων: Παρατείνονται έως τις 15/4 τα προληπτικά μέτρα στην Κρήτη
- Η Τουρκία συνεχίζει τις συνομιλίες για να σταματήσει η κλιμάκωση του πολέμου με το Ιράν
- Πιάστηκε συμμορία που έκλεβε από καταστήματα ηλεκτρονικών – Πώς δρούσε
- ΗΠΑ/Ιαπωνία – Κίνα: Ένα καθόλου ευχάριστο σενάριο
- Τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες της Γης από την αποστολή Artemis II δημοσίευσε η NASA
- Βουλή: Την Πέμπτη του Πάσχα η συζήτηση των πολιτικών αρχηγών για το κράτος δικαίου
- Μέση Ανατολή: Σε αδιέξοδο κατέληξε η μεσολάβηση του Πακιστάν και άλλων χωρών, σύμφωνα με δημοσίευμα
- Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γραμμή 7 του Τραμ
- Γ. Παναγόπουλος: Παρείχα κάθε στοιχείο – Ως πρόεδρος της ΓΣΕΕ συνεχίζω να κάνω τη δουλειά μου
- Οδηγίες για την Ασφάλεια των Τροφίμων στο Πασχαλινό Τραπέζι – Δείτε αναλυτικά









