Το μήνυμα υπό τύπου διαγγέλματος θα μεταδοθεί με αφορμή την επέτειο της 25ης Μαρτίου που ούτως ή άλλως θα εορτασθεί αλλιώς λόγω κορονοϊού.
Διάγγελμα προς τον ελληνικό λαό θα απευθύνει η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.
Το διάγγελμα θα είναι με αφορμή την αυριανή επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Όπως τονίζεται, στην Καθημερινή, γνωρίζοντας ότι η κρίση που προκαλεί ο κορονοϊός αφορά και στις ελευθερίες και τα δικαιώματα, στο μήνυμά της η κα Σακελλαροπούλου, ως εγγυήτρια του πολιτεύματος, του Συντάγματος και των θεμελιωδών ελευθεριών, αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η αναστολή δικαιωμάτων και ελευθεριών και η οριοθέτηση της κοινωνικής συμπεριφοράς οφείλεται στις έκτακτες συνθήκες κινδύνου που απειλούν τη δημόσια υγεία και την κοινωνική συνοχή και έχει ημερομηνία λήξης.
Αύριο η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα μεταβεί στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη όπου θα καταθέσει στεφάνι.
Αναμένεται να παραστεί ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας ενώ έχουν κληθεί οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Θα είναι η πρώτη φορά που η 25η Μαρτίου εορτάζεται υπό τέτοιες συνθήκες.
Για τον λόγο αυτό και θα μεταδοθεί σήμερα το μαγνητοσκοπημένο μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας.
(Newsit – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Με… ρομποτόσκυλα στα γήπεδα το ερχόμενο Μουντιάλ! – ΦΩΤΟ
- Μια σημαντική διαφορά μεταξύ Μόσχας και Ουάσινγκτον σε σχέση με την Ουκρανία
- Αγωνία για τον 74χρονο ορειβάτη στο Βελούχι Ευρυτανίας: Σταματούν οι έρευνες για τη νύχτα λόγω κακοκαιρίας
- «Ανεμοδαρμένα Ύψη»: Πωλείται η αυθεντική άμαξα του 1890 που χρησιμοποιήθηκε στην ταινία
- Συνάντηση Δούκα – Χαρίτση για τη δημιουργία Μουσείου Εθνικής Αντίστασης στον δήμο Αθηναίων
- Α. Τζιτζικώστας από έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη: «Κοινοί παγκόσμιοι κανόνες για πιο ασφαλείς, ανθεκτικές και καθαρές μεταφορές»
- Ο Τραμπ θα ταξιδέψει στην Κίνα από τις 31 Μαρτίου έως τις 2 Απριλίου
- Λαϊκές αγορές: Αυτό θα ισχύσει την Καθαρά Δευτέρα
- Πολεμικό Ναυτικό – Ορμή 1/26: Επιχειρησιακή εκπαίδευση μονάδων σε Σαρωνικό και Αργολικό κόλπο
- Όρμπαν: Η Κάλας θέλει να κάνει ό,τι απέτυχαν οι Χίτλερ και Ναπολέων, vid









