Χάρης Δούκας για το «γκλοπ μπάτσου» σε δημοτικό συμβούλιο: «Η γνωστή μονταζιέρα…»

Αντιδράσεις προκάλεσε η λέξη «μπάτσοι» με την οποία χαρακτήρισε τους αστυνομικούς ο Χάρης Δούκας, κατά τη διάρκεια δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων κι ενώ είχαν εισέλθει στην αίθουσα κάτοικοι των Εξαρχείων.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας μιλώντας την Τετάρτη σε πολίτες ανέφερε μεταξύ άλλων «είδατε εδώ γκλοπ μπάτσου;», με αποτέλεσμα να εγείρει την οργή του βουλευτή της ΝΔ., Θάνου Πλεύρη.

Ο Θάνος Πλεύρης σε ανάρτησή του στο Twitter, αναφέροντας πως «ο Δήμαρχος Αθηναίων, εκτός του ότι δεν ελέγχει την κατάσταση στο ΔΣ, δυστυχώς χρησιμοποιεί μέσα στο δημοτικό συμβούλιο αντί για τον όρο αστυνομικός, τον χυδαίο χαρακτηρισμό «μπάτσος», λέγοντας επι λέξει «είδατε εδώ μέσα γκλομπ Μπάτσου;», προσβάλλοντας τους αστυνομικούς».

Η Αστυνομία και τα συνδικαλιστικά της όργανα εξέφρασαν επίσης «την οργή» τους προς τον Δήμαρχο, τον οποίο κατηγόρησαν για «απαράδεκτη, προκλητική και προσβλητική συμπεριφορά».

Ο δήμος Αθηναίων απάντησε το απόγευμα της Παρασκευής, στην ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αξιωματικών Αστυνομίας που προηγήθηκε, σχετικά με λέξη που φέρεται να ακούστηκε προχτές το βράδυ.

Η δημοτική Αρχή κάνει λόγο για «μονταζιέρα», τονίζει πως ο Χάρης Δούκας απλώς επανέλαβε φράση ενός δημότη, μόνο για τη διαψεύσει και καταλήγει με τη λέξη «ντροπή».

Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων αναφέρει:


«Η γνωστή μονταζιέρα χτύπησε και πάλι. Ο Δήμαρχος Αθηναίων επανέλαβε, για να τη διαψεύσει, φράση δημότη, ο οποίος ισχυριζόταν ότι μέσα στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου υπήρχε “γκλοπ μπάτσου”. Η φράση του δημότη “κόπηκε” σκοπίμως από το βίντεο που διακινήθηκε.

Όσο για την ανακοίνωση των συνδικαλιστών των αστυνομικών και τις αναφορές περί “κατωτέρων” για το πρόσωπο του Δημάρχου, απαντάμε με μια λέξη: Ντροπή!.ΥΓ.: Είναι δυνατόν συνδικαλιστικά όργανα της ΕΛ.ΑΣ. να υιοθετούν και να προωθούν προπαγάνδα και μονταρισμένα βίντεο κυβερνητικών trolls και του γνωστού σε όλους Πλεύρη;».

(newsit – φωτο:eirokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί