Χαμός στον ΣΥΡΙΖΑ με το δάνειο Κασσελάκη: «Δεν νομίζω να είναι €250.000, θα του τα επιστρέψουμε»

«Έχουν δοθεί κάποια χρήματα και από τον Πρόεδρο, ναι» απάντησε ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Βασιλειάδης, μιλώντας στο Action24 αναφορικά με το δάνειο, στο οποίο προχώρησε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης προς την Κουμουνδούρου.

«Δεν νομίζω ότι είναι σε αυτά τα νούμερα», δηλαδή 230.000-250.000 ευρώ τόνισε ο κ. Βασιλειάδης, αποκαλύπτοντας ότι έχει δοθεί ένα μικρότερο ποσό εν αναμονή της κρατικής επιχορήγησης. «Αλλά σε κάθε περίπτωση οποιοδήποτε ποσό δίνεται στο κόμμα, δίνεται με τυπικό τρόπο, δίνεται με δανεισμό και επιστρέφεται, μόλις έρχεται η κρατική χρηματοδότηση» εξήγησε ο κ. Βασιλειάδης θέλοντας να περιγράψει ότι η διευκόλυνση από πλευράς του κ. Κασσελάκη σχετίζεται με την καθυστέρηση καταβολής της κρατικής χρηματοδότησης.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξουν τόκοι ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε «δεν νομίζω να ισχύει» ενώ υπογράμμισε ότι «τα χρήματα επιστρέφονται στο τέλος της ημέρας» αναφορικά με τον εσωτερικό δανεισμό. Μάλιστα, ο κ. Βασιλειάδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο εσωτερικού δανεισμού και από τον Αλέξη Τσίπρα, απαντώντας πως «όλοι όταν έχουμε ζητήματα ταμειακών δυσκολιών πάντοτε οι βουλευτές και η ηγεσία του κόμματος είναι εκεί, για να λύσει το πρόβλημα».

Για την συμβολή, δε, των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ μέσω παρακράτησης, γνωστοποίησε ότι αυτή τη στιγμή δίνουν όλοι ανεξαιρέτως, ενώ «στην προηγούμενη υπήρχαν ελάχιστες εξαιρέσεις, οι οποίες θα μου επιτρέψετε να πω ότι ήταν κοινή συναινέσει».


«Είχαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά με συνεχείς εκλογικές αναμετρήσεις, τόσο στο κεντρικό πολιτικό επίπεδο, όσο και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, όσο και στις εσωκομματικές μας εκλογές. Είναι, λοιπόν, μια χρονιά που ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετώπισε πρόσκαιρες, θέλω να πιστεύω, ταμειακές δυσκολίες. Το ταμειακό πρόβλημα στο τέλος της χρονιάς δεν θα ήταν μεγάλο και δεν νομίζω τελικά να υπάρξει ταμειακό πρόβλημα, γιατί η κρατική χρηματοδότηση κατά πάσα πιθανότητα σήμερα μπορεί να εκταμιευθεί» δήλωσε ακόμη ο κ. Βασιλειάδης.

Πάντως, στην καθυστέρηση της καταβολής της δόσης, «προσπαθεί με κάθε τρόπο και με εσωτερικό δανεισμό, όπως κάναμε πάντοτε, όπως κάνουμε πάντοτε, όπως κάνουμε κάθε χρόνο, όταν υφίσταται ζήτημα, να καλύψουμε αυτά τα κενά. Αυτό έγινε και στην προκειμένη περίπτωση» υποστήριξε για το κόμμα του, ενώ έλαβε αποστάσεις για τις αιτιάσεις αναφορικά με τον εξορθολογισμό των οικονομικών από τους προκατόχους του, Πάνο Σκουρλέτη και Δημήτρη Τζανακόπουλο.

«Ο Γραμματέας δεν έχει τα οικονομικά του κόμματος»

«Επειδή, όπως είναι γνωστό στην Αριστερά ο Γραμματέας δεν έχει τα οικονομικά του κόμματος, τα έχει ο οικονομικός διευθυντής» σχολίασε ο κ. Βασιλειάδης, γεγονός που αφορά αυτομάτως και τους προηγούμενους εκείνου στην ίδια θέση.

Στον αντίποδα, κληθείς να σχολιάσει το σημερινό άρθρο του Θανάση Καρτερού στην «Αυγή», ο αναπληρωτής γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έλαβε αποστάσεις από την ηγεσία, λέγοντας πως «θέλετε να σχολιάσω έναν από τους σοφότερους ανθρώπους της Αριστεράς; Δεν θα το κάνω» απάντησε ο κ. Βασιλειάδης καταλήγοντας πως «το σχολίασα επί της ουσίας».

(protothema – intime photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί