Αξιολογήσεις υπουργών, εκλογικός νόμος, ΠτΔ και Διεθνή θέματα αποτελούν τα κρίσιμα σημεία που θα καθορίσουν το μέλλον της κυβέρνησης

Από σήμερα Τετάρτη ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης αρχίζει τον γύρο των συναντήσεων

με τους υπουργούς του κυβερνητικού του σχήματος προκειμένου να αξιολογήσει το έργο τους.

Η αρχή θα γίνει από το Υπουργείο Τουρισμού σήμερα, στις 11:30 το πρωί, στο Μέγαρο Μαξίμου όπου θα συναντηθεί με την ηγεσία του υπουργείου Τουρισμού. Στόχος του πρωθυπουργού, να διαπιστώσει την αποτελεσματικότητα των υπουργών και να δει ποιοι στόχοι έχουν επιτευχθεί μετά από έξι μήνες διακυβέρνησης. Στη συνάντηση θα παρευρίσκονται, ο υπουργός Χάρης Θεοχάρης, ο υφυπουργός Μάνος Κόνσολας και ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Κωνσταντίνος Λούλης.

Στη συνέχεια θα έχει συναντήσεις, την Παρασκευή, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και την προσεχή Τρίτη, με την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει συμπληρώσει έξι μήνες από τη στιγμή που πήρε την εντολή διακυβέρνησης της χώρας και ο πρωθυπουργός από την πρώτη κιόλας συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου είχε καταστήσει σαφές ότι οι υπουργοί θα ελέγχονται και θα αξιολογούνται για το έργο τους.

Την Τρίτη επίσης, ο πρωθυπουργός θα προεδρεύσει στην Κ.Ο. της Νέας Δημοκρατίας, όπου επίκειται η ανακοίνωση του ονόματος που θα προταθεί από το κόμμα για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Ο ορισμός της συνεδρίασης της Κ.Ο. παραμονές της ψήφισης του εκλογικού νόμου θεωρείται ως μια ακόμη ένδειξη ότι πλησιάζει η ώρα που ο πρωθυπουργός θα ανακοινώσει την επιλογή του για την Προεδρία. Σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Πέτσας έχει δηλώσει: «Ο πρωθυπουργός έχει την πρωτοβουλία και θα ανακοινώσει το όνομα στο χρονικό διάστημα των επόμενων ημερών, όποτε κρίνει ο ίδιος σκόπιμο».

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου ο πρωθυπουργός θα βρίσκεται στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός, τη Δευτέρα, 27 Ιανουαρίου, θα ταξιδέψει στην Πολωνία για να συμμετάσχει στις επετειακές εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από την απελευθέρωση του στρατοπέδου συγκέντρωσης του Αουσβιτς και την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Στο κρίσιμο 15νθήμερο που ακολουθεί θα υπάρξουν εξελίξεις που εκτιμάται ότι μπορεί να είναι καθοριστικές για την πορεία της κυβέρνησης.

Οι υποθέσεις που καλείται να ρυθμίσει ο πρωθυπουργός, καθορίζουν το αν θα διατηρήσει την πρωτοβουλία των κινήσεων που είχε όλο το προηγούμενο διάστημα και του έδωσε το μέχρι τώρα προβάδισμα.

Οι 6 μήνες διακυβέρνησης είναι ένα επαρκές διάστημα, για να γίνει ο πρώτος απολογισμός της κυβερνητικής δράσης και να αξιολογηθεί, το μέχρι σήμερα έργο της κυβέρνησης.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί