Άρχισαν τα όργανα στον ΣΥΡΙΖΑ: Ο Τσίπρας έχει τις περισσότερες ευθύνες

«Ο Μητσοτάκης έκανε ό,τι μπορούσε για να χάσει τις εκλογές».

Στην ευρεία διαφορά που κατέγραψαν οι δημοσκοπήσεις και στα λάθη που έγιναν από πλευράς ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησαν στην εκλογική ήττα, αναφέρθηκε ο Στέλιος Κούλογλου, σημείωνοντας μάλιστα ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν είχε να αντιτάξει ένα συγκεκριμένο αφήγημα απέναντι στο δίλημμα που έθετε με σαφήνεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αντίθετα το άλλαξε 5 με 6 φορές.

«Μάχη χαμένη από χέρι» είπε χαρακτηριστικά.

Εδώ και 2 χρόνια, όπως είπε είχε κρούσει με αρθρογραφία του καμπανάκι κινδύνου, καθώς παρότι η κυβέρνηση τα είχε κάνει θάλασσα, ο συσχετισμός δεν άλλαζε, κάτι που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων σε βάρος του.


Ο ΣΥΡΙΖΑ αγνόησε ότι «ακόμη και στους ποιοτικούς δείκτες η ΝΔ και ο Μητσοτάκης προηγούντο του ΣΥΡΙΖΑ και του Τσίπρα, ακόμη και σε θέματα κατεξοχήν της Αριστεράς: Υγεία, παιδεία, ακόμη και διαφθορά! Υπάρχει σοβαρό πρόβλημα φυσιογνωμίας. Σε αυτό το πρόβλημα στρουθοκαμηλίσαμε και αυτό πληρώνουμε αυτή τη στιγμή», δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέλιος Κούλογλου, αναλύοντας το εκλογικό αποτέλεσμα στο ΑΡΤ TV.

«Τις εκλογές δε τις κέρδισε η ΝΔ, αλλά τις έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο Μητσοτάκης έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του για να χάσει τις εκλογές: Κάηκε η Ελλάδα με δυο μποφόρ, είμαστε πρώτοι στους θανάτους από την πανδημία, πρώτοι στην ακρίβεια, είχαμε τις παρακολουθήσεις… Ο ΣΥΡΙΖΑ έχασε τις εκλογές, και ο πρόεδρος, ως έχων την πρωτοκαθεδρία, έχει και τις περισσότερες ευθύνες. Αυτές όμως δεν είναι προσωπικές.

Είναι ευθύνες ενός συλλογικού σχηματισμού που δεν υλοποίησε αυτό που είπε ο Αλέξης Τσίπρας το 2019: να μετασχηματιστούμε σε μια μεγάλη δημοκρατική παράταξη. Καταναλώθηκε ένα ολόκληρο συνέδριο στο πως θα εκλεγεί ο πρόεδρος. Αυτά δεν ενδιαφέρουν κανέναν. Τα θέματα που ενδιαφέρουν τον κόσμο, όπως η παιδεία, η ακρίβεια, η υγεία, πέρασαν σε δεύτερη μοίρα», συμπλήρωσε.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ η «η απλή αναλογική λειτούργησε ως μπούμερανγκ», επισημαίνοντας με νόημα πως «εάν, τώρα, ενόψει των εκλογών με την ενισχυμένη αναλογική, γίνουν οι απαραίτητες και ουσιαστικές κινήσεις και δείξουμε ότι πήραμε το μήνυμα, μπορεί κάτι να βελτιωθεί. Αυτό το μήνυμα έπρεπε να το είχαμε λάβει δυο χρόνια πριν. Αυτές τις εκλογές, απέναντι σε μια κυβέρνηση, από τις χειρότερες αν όχι η χειρότερη από τη μεταπολίτευση και μετά, έπρεπε να τις είχαμε κερδίσει. Ελπίζω ότι έστω και στο παρά πέντε το μήνυμα ελήφθη. Διαφορετικά, ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να πέσει κι άλλο και έτσι θα βρεθεί σε ακόμη πιο δύσκολη θέση, με όλα τα ζητήματα, έπειτα να είναι ανοιχτά».

Τέλος, στο ερώτημα αν θα είχε παραιτηθεί στη θέση του Α. Τσίπρα σημείωσε:

«Αν είχα χάσει τον πόλεμο θα είχα παραιτηθεί. Χάνοντας μια μάχη όμως, οι στρατηγοί δεν τα παρατούν. Έχοντας μια ακόμη καθοριστική μάχη μπροστά μου, δε θα παρατούσα το στρατό μόνο. Θα ήταν ανέντιμο, και προδοσία και της παράταξης και της ιστορίας μου».

(newsbomb – eurokinissi photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί