Αποκτά…ρεύμα η Αχτσιόγλου στον ΣΥΡΙΖΑ – Τη στηρίζουν πρωτοκλασάτα στελέχη

Θα είναι η επόμενη αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ;

Τη στήριξή του προς την Έφη Αχτσιόγλου για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε ανοιχτά σε ανάρτησή του στα social media ο Νάσος Ηλιόπουλος, κάνοντας λόγο για μια «επιλογή ανανέωσης και ενότητας» και, επικαλούμενος τα λόγια του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει ότι είναι «μια επιλογή από το νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ».

Θυμίζουμε πως η πρώην Υπουργός Εργασίας ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα την υποψηφιότητά της για την Προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Νάσος Ηλιόπουλος ανέβασε μια φωτογραφία της Έφης Αχτσιόγλου κατά τη διάρκεια μιας ομιλίας της και έγραψε ότι:

«Είναι πραγματικά όμορφο για μια τόσο σημαντική ευθύνη να μπορείς να υποστηρίξεις έναν άνθρωπο που γνωρίζεις και εμπιστεύεσαι. Η υποψηφιότητα της Έφης Αχτιόγλου για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αποτελεί μια επιλογή ανανέωσης και ενότητας. Μια επιλογή από το “νέο κύμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ” όπως ανέφερε ο Αλέξης Τσίπρας.

Θέλω να σταθώ όμως σε έναν από τους ουσιαστικούς συμβολισμούς αυτής της υποψηφιότητας. Οι πρώτες νομοθετικές παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση της ΝΔ όταν ανέλαβε το 2019 ήταν η ακύρωση μέτρων ενίσχυσης των εργαζομένων όπως η αιτιολογημένη απόλυση και η προστασία των εργαζομένων σε εργολάβους. Μέτρων που είχαν την υπογραφή της Έφης Αχτσιόγλου. Μια υπενθύμιση λοιπόν στρατηγικών διαφορών που αφορούν συνολικά το παραγωγικό μοντέλο.

Η επόμενη μέρα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ αφορά συνολικά τα χιλιάδες μέλη και φίλους του. Στο χέρι μας είναι να δημιουργήσουμε ξανά ένα σύγχρονο κόμμα που θα εκφράζει τους αριστερούς, προοδευτικούς και δημοκρατικούς πολίτες. Εκεί που κάποιοι βλέπουν μόνο δυσκολίες να δούμε τις δυνατότητες και να μετατρέψουμε την απογοήτευση σε πείσμα και όραμα.

Καλή επιτυχία Έφη!».

Πρωτοκλασάτα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ όπως ο Γιάννης Δραγασάκης, ο Ευάγγελος Αποστολάκης, ο Κώστας Ζαχαριάδης και ο Αλέξης Χαρίτσης φαίνεται πως στηρίζουν τη Αχτσιόγλου για την αρχηγία στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίπαλοί της, όπως όλα δείχνουν, θα είναι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Παππάς και ο Παύλος Πολάκης.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί