Να στηρίζει τα κοινωνικά κινήματα και τα λαΪκά στρώματα που σηκώνουν το βάρος των επιπτώσεων της κυβερνητικής πολιτικής και να αναζητήσει συμμαχίες με δυνάμεις της Αριστεράς.
Ανακοίνωση της Πανελλαδικής Συντονιστικής Επιτροπή της που συνεδρίασε χθες αναφέρει ότι «οι κινητοποιήσεις φοιτητών αγροτών και εργαζομένων συγκροτούν μια πραγματική κοινωνική αντιπολίτευση στην κυριαρχία της Δεξιάς. Το κρίσιμο ζήτημα είναι να αντιστοιχηθούν και να εκπροσωπήσουν αυτή την κινητικότητα τα κόμματα της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, ώστε η λαϊκή δυσαρέσκεια να μην οδηγείται στην αποχή, στην απογοήτευση και στα κελεύσματα της ριζοσπαστικής Δεξιάς και ακροδεξιάς».
Σημειώνει την ανάγκη για αλλαγή συσχετισμών στο πολιτικό σκηνικό με την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και της σοσιαλδημοκρατικής ατζέντας, ώστε να διαμορφώνονται συνθήκες ισχυρού εναλλακτικού πόλου διακυβέρνησης απέναντι στον κ. Μητσοτάκη. Δεδομένης της κατάστασης στον ΣΥΡΙΖΑ τονίζει πώς «το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ δεν πρέπει να περιοριστεί σε ένα στόχο απλής κατάταξης αλλά στη διαμόρφωση πλειοψηφικού προοδευτικού ρεύματος. Γι’ αυτό και ο θεμιτός ανταγωνισμός με τα άλλα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης δεν πρέπει να μετατρέπεται σε πολεμική σύγκρουση αλλά να αναζητά τα ρεαλιστικά πεδία συνεννόησης για έναν αποτελεσματικό έλεγχο της κυβερνητικής εξουσίας».
Προτείνει η σύμπραξη αυτή να « βρεθεί μέσα στα κοινωνικά κινήματα, να εκπροσωπήσει μαχητικά τις λαϊκές τάξεις και τα μεσαία στρώματα με βάση την ταυτότητα της σοσιαλδημοκρατίας.
Πρέπει να δίνει ιδεολογικές μάχες με αυτοπεποίθηση και αποφασιστικότητα» ενώ επισημαίνει ότι «οι σημαντικές διαφοροποιήσεις στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο στην Κοινοβουλευτική ομάδα θόλωσαν την ορθή κατεύθυνση του κόμματος».
« Επιμένουμε στην ανάγκη της διεύρυνσης προς τις ευρύτερες δυνάμεις της Σοσιαλδημοκρατίας, της αντιδογματικής Αριστεράς, της πολιτικής οικολογίας. Υποστηρίζουμε την χρησιμότητα της συνεννόησης των προοδευτικών δυνάμεων -όπου είναι εφικτό- όχι με την παλαιοκομματική λογική των αντιδεξιών μετώπων αλλά με την στρατηγική για την ανασύνθεση της ευρύτερης κεντροαριστεράς», καταλήγει η ανακοίνωση της Ανανεωτικής Αριστεράς.
(απεμπε – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Φωτιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν δύο άνδρες
- Μητσοτάκης: Τα βιβλία που επέλεξε να διαβάσει στις γιορτές ο πρωθυπουργός – “Από πού να ξεκινήσω;”
- Νέες καραβιές μεταναστών στα νότια της Κρήτης – Εντοπίστηκαν συνολικά 70 άτομα
- Τουρκία: Δύο Γάλλοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων από τη συντριβή του Falcon 50
- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε ο Δήμος Αγίου Δημητρίου Αττικής μετά τις έντονες βροχοπτώσεις
- Πυρκαγιά σε διαμέρισμα στην Καλλιθέα – Μεγάλη κινητοποίηση της Πυροσβεστικής
- Βαρδούσια: Χωρίς τις αισθήσεις τους εντοπίστηκαν οι αγνοούμενοι ορειβάτες – Μαζί τους και μία γυναίκα
- Η μεγάλη αλήθεια που αναγκάστηκαν να παραδεχτούν εχθρικές προς την Ρωσία χώρες
- Έφυγε από τη ζωή ο δημοσιογράφος Αντώνης Κοκορίκος σε ηλικία 67 χρονών
- Για δημοψήφισμα μιλά ο Ζελένσκι σε σχέση με το ουκρανικό ζήτημα – Τι ζητά από την Ρωσία
Κύρια Θέματα









