Συνάντηση υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τον επικεφαλής του Εθνικού Ιδρύματος Κωφών

Tο Εθνικό ίδρυμα Κωφών επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς. Εκεί συναντήθηκε με την ηγεσία του Ιδρύματος και εκπροσώπους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και συζήτησε ζητήματα σχετικά με την ένταξη της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service στα ΚΕΠ της χώρας, η οποία αφορά […]

Tο Εθνικό ίδρυμα Κωφών επισκέφθηκε σήμερα ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, αρμόδιος για Θέματα Απλούστευσης Διαδικασιών, Γιώργος Γεωργαντάς.

Εκεί συναντήθηκε με την ηγεσία του Ιδρύματος και εκπροσώπους της διοίκησης της Ομοσπονδίας Κωφών Ελλάδος και συζήτησε ζητήματα σχετικά με την ένταξη της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service στα ΚΕΠ της χώρας, η οποία αφορά στην εισαγωγή και υποστήριξης της επικοινωνίας των κωφών και βαρήκοων με τη χρήση ειδικής εφαρμογής.

Κατά την επίσκεψή του κ. Γεωργαντά παρουσιάστηκε η λειτουργία της υπηρεσίας εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης (Relay Service), μέσω της οποίας εξυπηρετούνται σημαντικές καθημερινές και έκτακτες ανάγκες των κωφών. Η λειτουργία της υπηρεσίας εξυπηρετεί 15.000 περίπου αιτήματα κωφών συμπολιτών μας. Να αναφέρουμε ότι η υπηρεσία εξ’ αποστάσεως διερμηνείας και χειλεανάγνωσης χρησιμοποιείται ήδη στα ΚΕΠ των δήμων Χαλανδρίου και Κορυδαλλού, ενώ σύντομα θα εγκατασταθεί και στο ΚΕΠ του δήμου Ηλιούπολης.

Συμφωνήθηκε διαρκής συνεργασία με σκοπό το συντονισμό και την επιτάχυνση όλων των απαραίτητων ενεργειών προκειμένου να διευκολύνεται η εξυπηρέτηση των κωφών συμπολιτών μας, διασφαλίζοντας ότι δεν θα βιώσουν ψηφιακό αποκλεισμό αλλά αντίθετα θα απολαμβάνουν πλήρη και ισότιμα δικαιώματα.

photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί