ΣΟΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ ο γιατρός για την επίθεση με τσεκούρι στην εφορία – «Πρώτη φορά είδα κάτι τέτοιο» (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατακρεούργησε τα θύματα ο δράστης – Παραμένει αμίλητος, οδηγείται στην φυλακή...

Ο 45χρονος που έσπειρε τον τρόμο χτυπώντας με το τσεκούρι όποιον βρισκόταν κοντά του, τραυμάτισε σοβαρά τρεις εφοριακούς, με τους δύο να βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. Πριν από λίγο κρίθηκε προφυλακιστέος.

Οι τρεις τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από το Μαμάτσειο νοσοκομείο Κοζάνης στο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης «Γ. Παπανικολάου».

Συγκλονίζει ο διευθυντής της ΜΕΘ του «Γ.Παπανικολάου» που έχει αναλάβει τους ασθενείς, λέγοντας πως δεν έχει ξαναδεί στην ζωή του επίθεση από άνθρωπος σε άνθρωπο με τσεκούρι, κάνοντας λόγο για σοβαρές εγκεφαλικές κακώσεις, οι οποίες προκλήθηκαν στα θύματα, ενώ δυστυχώς η μία γυναίκα θα χάσει το μάτι της.

«Είναι δύο βαρύτατα τραυματισμένοι ασθενείς. Ούτε το τρίτο θύμα έχει διαφύγει το κίνδυνο. Κρίσιμα τα επόμενα εικοσιτετράωρα. Υπάρχουν ενδοεγκεφαλικές βλάβες όχι μόνο κατάγματα. Προσπαθούμε να αποφύγουμε βαριές αναπηρίες» αναφέρει χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κατάσταση των τριών τραυματιών που μεταφέρθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» στη Θεσσαλονίκη το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν αναφέρει τα εξής:

  • «Η ασθενής Μ. Μ. 47 ετών είναι σε σταθερή κατασταση και νοσηλεύεται στη Νευροχειρουργική με θλαστικό τραύμα στο κεφάλι, κάταγμα κρανίου και ένα θλαστικό τραύμα στην πλάτη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά.
  • Η ασθενής Π. Θ. 67 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με μηχανική υποστήριξη. Είναι σταθερή αιμοδυναμικά. Έγινε εκτίμηση της κατάστασης της από γναθοχειρουργό και τον Σ. Διευθυντή της οφθαλμολογικής λόγω της βλάβης στο πρόσωπο.
  • Ο ασθενής Ξ.Π. 56 ετών, νοσηλεύεται στη Β Μονάδα Εντατικής Θεραπείας μετά από χειρουργική επέμβαση λόγω κρανίοεγκεφαλικής κάκωσης και τραυματισμού από τέμνον όργανο. Είναι αιμοδυναμικα σταθερός με μηχανική υποστήριξη».

Ο δράστης δεν είπε το παραμικρό κατά την σύλληψη του και εξακολουθεί να μην θέλει να δώσει εξηγήσεις στους αστυνομικούς για τα αίτια της πράξης του.

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το 2017 είχε απασχολήσει τις αρχές όταν προκάλεσε ζημιές σε ΑΤΜ τράπεζας και σε δύο παρκόμετρα.

Μέχρι αυτήν την ώρα δεν έχει διευκρινιστεί ο λόγος για τον οποίο εισέβαλε με το τσεκούρι στο 2ο όροφο της δημόσιας υπηρεσίας, που βρίσκεται στην οδό Αριστοτέλους, ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως ο δράστης αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα.

Δεν μίλαγε, μόνο χτύπαγε μανιασμένα με το τσεκούρι ανθρώπινες υπάρξεις που δεν ήθελε να ζήσουν. Το χέρι που κράταγε το φονικό όπλο έσκιζε τον αέρα και κατέβαινε με ορμή χτυπώντας άνδρες και γυναίκες στον δεύτερο όροφο της ΔΟΥ Κοζάνης.

Οι κραυγές πόνου, η αγωνία και ο τρόμος στα βλέμματα των θυμάτων του δεν στάθηκαν ικανά να σταματήσουν τον 45χρονο άνδρα με την βερμούδα και το μαύρο φανελάκι, που χτύπαγε όποιον έβρισκε μπροστά του στο Τμήμα Εισοδήματος.

Βλέποντας ανθρώπους να τρέχουν και να ουρλιάζουν πανικόβλητοι δεξιά και αριστερά στους διαδρόμους κοντοστάθηκε και είπε: «Τώρα σας άρεσε; Καλά να πάθετε».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί