Πραγματικό αίνιγμα το άνοιγμα των σχολείων – Τα σενάρια που βρίσκονται επί τάπητος

Την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί στις αρχές Σεπτεμβρίου αναμένει το Υπουργείο Παιδείας,

σε συνεννόηση με το Υπουργείο Υγείας και την ειδική επιτροπή των λοιμωξιολόγων, προκειμένου να ληφθεί η απόφαση για το ξεκίνημα της σχολικής χρονιάς.

Υπενθυμίζεται πως στις αρχές Αυγούστου είχε ανακοινωθεί ως ημερομηνία έναρξης η 7η Σεπτεμβρίου. Ωστόσο, η εκτίναξη των κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες και οι πολλές εστίες μόλυνσης που εντοπίζονται, έχουν δημιουργήσει ανησυχία στους ειδικούς, οπότε, όπως όλα δείχνουν, όλα τα ενδεχόμενα είναι ακόμα ανοιχτά.

Σύμφωνα με το sputniknews, αυτό πάντως που συζητείται τις τελευταίες ώρες, είναι η πιθανότητα η ημερομηνία έναρξης να μετακινηθεί και τελικά τα σχολεία να ανοίξουν κατά τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Η σύσκεψη της 20ής Αυγούστου

Όπως είχε δηλώσει προ ημερών το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΟΛΜΕ, Νίκος Κωνσταντίνου, στις 20 Αυγούστου υπάρχει προγραμματισμός για κρίσιμη συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, στην οποία θα τεθούν επί τάπητος η ημερομηνία έναρξης και ο τρόπος που θα λειτουργήσουν τα σχολεία.

Ωστόσο, όλα θα κριθούν από τα επιδημιολογικά στοιχεία που θα έχουν προκύψει μέχρι τη συγκεκριμένη ημέρα.


Όποτε και αν ανοίξουν τα σχολεία ωστόσο, ένα άλλο σημαντικό θέμα που απασχολεί τους αρμόδιους είναι ο τρόπος λειτουργίας τους.

Όπως δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ η Αναστασία Κοτανίδου, καθηγήτρια Πνευμονολογίας Εντατικής Θεραπείας στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, εξετάζεται το ενδεχόμενο οι μαθητές της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και οι εκπαιδευτικοί, να φορούν προστατευτικές μάσκες προσώπου κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εκπαιδευτικής διαδικασίας, που σημαίνει κατά τη διάρκεια όλων των μαθημάτων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά η καθηγήτρια:

«Αν στο άνοιγμα των σχολείων η κατάσταση είναι όπως σήμερα, ενδεχομένως οι μάσκες θα είναι υποχρεωτικές καθημερινά σε όλες τις βαθμίδες και στο δημοτικό».

Τα πανεπιστήμια

Όσον αφορά στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και λαμβάνοντας υπόψη πως οι νεαροί φοιτητές ενδεχομένως αποτελούν ομάδα υψηλού κινδύνου, η κα Κοτανίδου ανέφερε την πρόταση που συζητείται και αφορά σε προληπτικές εξετάσεις στους φοιτητές, οι οποίοι απαραιτήτως πρέπει να βρίσκονται διά ζώσης στα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

(φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί