Η επίσημη ανακοίνωση πριν από λίγο καιρό ανέφερε ότι τα σχολεία θα ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.
Ωστόσο, τα δεδομένα από τότε έχουν αλλάξει, με τα κρούσματα να έχουν αυξηθεί κατά πολύ το τελευταίο διάστημα και τα επιδημιολογικά δεδομένα να χειροτερεύουν. Νέα μέτρα ανακοινώνονται συνεχώς προκειμένου να ανακοπεί η αύξηση των κρουσμάτων, με τελευταία τη ματαίωση της ΔΕΘ αλλά και την επιβολή περιορισμών στο ωράριο των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος σε 15 περιοχές της Ελλάδας.
Ηδη, όπως αποκάλυψε ο καθηγητής λοιμωξιολόγος Νίκος Σύψας χθες, έχει αρχίσει η συζήτηση για νέα μέτρα που πρέπει να αναληφθούν. Και καθώς μελετώνται νέα μέτρα για το σύνολο της κοινότητας ή κατά τόπους, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του iefimerida.gr από την πλευρά των επιστημόνων, εξετάζεται το ενδεχόμενο να καθυστερήσει κατά δύο εβδομάδες η έναρξη της σχολικής χρονιάς.
Η πρόταση θα συζητηθεί το επόμενο διάστημα, οπότε και θα ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις, με βάση φυσικά τα επιδημιολογικά δεδομένα, τα οποία, πάντως, το τελευταίο διάστημα είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένα.
Νωρίτερα σήμερα ο λοιμωξιολόγος Γκίκας Μαγιορκίνης, μιλώνας στον ΣΚΑΪ και αναφερόμενος στο άνοιγμα των σχολείων, ανέφερε πως η πρόθεση είναι να υπάρχει μεγαλύτερη κανονικότητα, ώστε ο κόσμος να μπορεί να λειτουργήσει όπως πάντα, ωστόσο, με «ενεργό ένα δεύτερο κύμα» κορωνοϊού, χαρακτήρισε «σχετικά δύσκολο» το ενδεχόμενο να ανοίξουν τα σχολεία στην ώρα τους.
«Στο τραπέζι είναι και η εκ περιτροπής διδασκαλία, όπως ήταν τον Μάιο, και η χρήση της μάσκας. Θα εξαρτηθεί από το πόσο ενεργή θα είναι η επιδημία. Και σίγουρα υπάρχουν και δύο ηλικιακά γκρουπ, τα παιδιά κάτω από 10 και τα παιδιά πάνω από 10 ετών, που έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά».
Ακόμη πιο καυστικός, κρούοντας κώδωνα κινδύνου πριν από λίγο, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Γενετικής στο Πανεπιστήμιο της Γενεύης Μανώλης Δερμιτζάκης ανέφερε πως με βάση αυτό που βλέπουν οι λοιμωξιολόγοι να έρχεται, αν δεν δράσουμε όλοι για να ανακοπεί η επιδημία, θα είναι λεπτομέρεια το πότε θα ανοίξουν τα σχολεία. «Θα έχουμε πολύ σοβαρότερα κοινωνικά και οικονομικά θέματα να μας απασχολούν», ανέφερε χαρακτηριστικά.
(iefimerida – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Θεσσαλονίκη: Ελεύθεροι με όρους οι 5 κατηγορούμενοι για το αιματηρό επεισόδιο στην Περαία
- Κομισιόν για πυρηνικές δοκιμές από τις ΗΠΑ και τις δοκιμές πυραύλων από τη Ρωσία: «Δεν τους βάζουμε στο ίδιο καλάθι»
- Πρώην πρωθυπουργός της Ουκρανίας αναρωτιέται πώς δραπέτευσαν από τη χώρα 650χιλ. άνδρες, vid
- ΝΔ για ΟΠΕΚΕΠΕ: Τα ΚΥΔ, «μήτρα» του προβλήματος – Το ΠΑΣΟΚ φοβάται την αλήθεια
- Σημάδια επερχόμενης εξέγερσης στην Ουκρανία! Στα όριά τους οι κάτοικοι – ΒΙΝΤΕΟ
- Stranger Things: “Το τελευταίο κεφάλαιο ξεκινά” – Στον αέρα το νέο τρέιλερ της σειράς – φαινόμενο
- Ουάσινγκτον: Η Κίνα είπε το “ναι” για το Tik Tok
- Γεραπετρίτης από Ιράκ: Η κληρονομιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου αποτελεί το πιο ισχυρό στοιχείο της κοινής μας ιστορίας
- Στη Βουλή έφτασε το θέμα της «συρρίκνωσης του δικτύου καταστημάτων ΕΛΤΑ»
- Η διαταγή Πούτιν για τους περικυκλωμένους Ουκρανούς στρατιώτες – Κρίσιμες ώρες στο μέτωπο
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΑΝΕΡΓΙΑ
ΑΓΡΟΤΕΣ
ΔΟΜΝΑ ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ
ΕΥΔΑΠ
ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
ΑΓΩΓΟΣ ΝΕΡΟΥ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΠΟΘΕΝ ΕΣΧΕΣ
ΚΑΙΡΟΣ









