Κεραμέως: Στις 14 Ιουνίου ξεκινούν στα ΓΕΛ οι Πανελλαδικές, στις 15 στα ΕΠΑΛ – Τι θα γίνει με όσους ασθενήσουν

Στις 14 Ιουνίου αναμένεται να ξεκινήσουν οι Πανελλαδικές εξετάσεις για τα Γενικά Λύκεια, σύμφωνα με όσα είπε μιλώντας στο MEGA η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, ενώ η διαδικασία των Πανελλαδικών για τα ΕΠΑΛ θα ξεκινήσει μία μέρα αργότερα, δηλαδή στις 15 Ιουνίου.

Σε περίπτωση που κάποιος μαθητής νοσήσει, σύμφωνα με την υπουργό, μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το πλαίσιο που υπάρχει.

«Υπάρχει ένα συγκεκριμένο θεσμικό πλαίσιο. Αν κάποιος πάθει οποιαδήποτε ασθένεια, τότε μπορεί να συμμετέχει στις επαναληπτικές εξετάσεις του Σεπτεμβρίου. Οι περαιτέρω λεπτομέρειες θα δοθούν πλησιέστερα σε εκείνη την ημερομηνία», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Κεραμέως.

Όσον αφορά στις προαγωγικές και απολυτήριες εξετάσεις αποφασίστηκε η ματαίωσή τους, όπως άλλωστε είχε γίνει και πέρυσι εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Αφουγκραζόμαστε τη γενικευμένη πίεση της φετινής χρονιάς και προτεραιότητά μας είναι να μπορέσουμε να αφιερώσουμε περισσότερο χρόνο στη δια ζώσης εμβάθυνση της ύλης», τόνισε.

Στις 10 Μαΐου ανοίγουν Νηπιαγωγεία και Δημοτικά

Στις 10 Μαΐου ξεκινούν τη δια ζώσης επαναλειτουργία τους νηπιαγωγεία, δημοτικά σχολεία και γυμνάσια, με τα μέτρα που εφαρμόζονται ήδη για τα Λύκεια, πρόσθεσε η υπουργός και συμπλήρωσε οτι η επιστροφή σε νηπιαγωγεία, δημοτικά και γυμνάσια θα γίνει με «προϋπόθεση τον προηγούμενο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο», δηλαδή με self-tests για μαθητές, εκπαιδευτικούς και διοικητικό προσωπικό αλλά και αυστηρή τήρηση των μέτρων προστασίας.

Η παροχή των τεστ σε μαθητές και λοιπούς, θα γίνεται με τον ίδιο τρόπο όπως συμβαίνει τώρα με τα λύκεια.

Τα self-tests θα συνεχίζουν να διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία, με τους γονείς των μαθητών να τα προμηθεύονται μέσω του ΑΜΚΑ, ενώ και με τον ίδιο τρόπο θα γίνεται και η δήλωση στο ηλεκτρονικό σύστημα «self-testing.gov.gr».

Oι μαθητές όλων των βαθμίδων θα πρέπει να επιδεικνύουν τα αρνητικά τεστ για να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα.

(protothema – φωτο: eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί