«Ειδικοί»: Να ανοίξουν μόνο δημοτικά και νηπιαγωγεία στις 11 Ιανουαρίου

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων!

Στο άνοιγμα μόνο δημοτικών σχολείων και νηπιαγωγείων στις 11 Ιανουαρίου, αλλά με αυστηρά μέτρα, συναίνεσε η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Συγκεκριμένα, οι «ειδικοί» εισηγήθηκαν να ανοίξουν μόνο τα δημοτικά σχολεία και τα νηπιαγωγεία, όπως αναφέρουν πληροφορίες των μέσων ενημέρωσης.

Παρά την πρόθεση της κυβέρνησης να ανοίξουν και οι δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης οι ειδικοί δεν συναινούν στην δια ζώσης επανεκκίνηση της εκπαίδευσης στα γυμνάσια και τα λύκεια.

Η Επιτροπή των ειδικών εισηγήθηκε το άνοιγμα των δημοτικών σχολείων και των νηπιαγωγείων μετά την μαραθώνια τηλεδιάσκεψη που είχαν με την υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, Νίκη Κεραμέως.

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο για άνοιγμα των σχολείων:

-Την διενέργεια rapid test στους μαθητές λυκείου και σε όλους τους εκπαιδευτικούς, ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

-Την δημιουργία πλατφόρμας, στην οποία θα εγγράφονται μαθητές και καθηγητές που επιθυμούν να κάνουν το τεστ για τον κορονοϊό.

-Την εφαρμογή πλάνου διαφοροποίησης των ωρών έναρξης και ολοκλήρωσης των μαθημάτων και να χρησιμοποιηθούν όλες οι είσοδοι των σχολείων έτσι ώστε να μη δημιουργείται συνωστισμός. Αυτό αφορά νηπιαγωγεία και δημοτικά όπου τα παιδιά συνοδεύονται για τη μετάβαση και αποχώρηση από τα σχολεία.

-Παράλληλα θα ισχύσουν και τα μέτρα που είχαν εφαρμοστεί πριν από το κλείσιμο των σχολείων.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί