Δημοσιεύτηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Παιδείας και Υγείας για τον τρόπο επαναλειτουργίας των Σχολικών Μονάδων Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης από την 1η Ιουνίου, στο ΦΕΚ (Β’ 2026/27.05.2020).
Τι αλλάζει στη λειτουργία των ειδικών σχολείων
Η συγκεκριμένη απόφαση προβλέπει πως θα πρέπει να υιοθετούνται πρακτικές συστηματικού διαχωρισμού των μαθητών στη διάρκεια των διαλειμμάτων, προκειμένου να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να διασφαλίζονται οι αποστάσεις ασφαλείας σε όλους τους χώρους του σχολείου.
Να σημειωθεί πως το εβδομαδιαίο ωρολόγιο πρόγραμμα διαλειμμάτων και εφημεριών θα μπορεί να αναπροσαρμόζονται.
Παράλληλα, δε θα γίνεται η καθιερωμένη συγκέντρωση μαθητών στο προαύλιο πριν την έναρξη του προγράμματος ενώ εξακολουθεί να ισχύει η οδηγία για τήρηση απόστασης ενάμιση μέτρου.
Αναφορικά με τα Ειδικά Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και τη σίτιση σε αυτά, όπου προβλέπεται, αυτή θα γίνεται με παράδοση των γευμάτων σε πακέτα, τηρουμένων υψηλών προδιαγραφών υγιεινής και με χρήση του χώρου της τραπεζαρίας (με αποστάσεις και σε μικρές ομάδες μαθητών).
Εάν δεν επαρκεί ο χώρος της τραπεζαρίας, θα γίνεται χρήση άλλων χώρων του σχολείου, όπως το προαύλιο και οι σχολικές αίθουσες.
Ακόμη, θα πρέπει να υπάρχει ειδική μέριμνα για την επιμελή καθαριότητα και απολύμανση των χώρων όπου θα γίνεται η σίτιση.
Εφόσον απαιτείται σωματική επαφή ή εκ του σύνεγγυς εκπαιδευτική καθοδήγηση και υποστήριξη των μαθητών, προβλέπεται η χρήση γαντιών, μη ιατρικής μάσκας ή προμετωπίδας εάν απαιτείται να φαίνεται το στόμα του εκπαιδευτικού ή του ειδικού εκπαιδευτικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού.
Η χρήση προστατευτικής μη ιατρικής μάσκας από μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό εντός των σχολείων είναι προαιρετική.
(Sputniknews – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Στρατιώτης βρέθηκε να… κρύβεται σε κατεστραμμένο όχημα στο ουκρανικό μέτωπο, vid
- Κρεμλίνο: Οποιοδήποτε ειρηνευτικό σχέδιο θα πρέπει να εξαλείφει τα βαθύτερα αίτια της σύγκρουσης στην Ουκρανία
- Θεσσαλία: Νέες συλλήψεις κτηνοτρόφων επειδή… παραβίασαν υγειονομικά μέτρα για την ευλογιά
- Αρχηγός του γαλλικού στρατού: «Αν δεν είμαστε έτοιμοι να χάσουμε τα παιδιά μας, τότε κινδυνεύουμε»!
- Γιώργος Παπανδρέου: «Πρέπει να… ξανα- εφεύρουμε τη Δημοκρατία»
- Ουκρανός στρατιώτης κάνει τον σταυρό του παρακαλώντας drone να μην τον σκοτώσει, vid
- Η Ρωσία παρέδωσε 1.000 σορούς Ουκρανών στρατιωτών στο Κίεβο
- Θα βάλουν τον Πιερρακάκη στην… ηγεσία του Eurogroup; Τι απαντά ο ίδιος
- Αυστραλία: Η Meta θα αποκλείσει από τις πλατφόρμες της κοινωνικής δικτύωσης τα παιδιά κάτω των 16
- Άνω Βάθεια Ευβοίας: Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε άνδρας έπειτα από πυρκαγιά σε γεωργική έκταση









