• Αρχική
  • Άρθρα
  • Κικίλιας: Ανοίγουν ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα για νεαρούς ασυμπτωματικούς μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

Κικίλιας: Ανοίγουν ξενοδοχεία καραντίνας στην Αθήνα για νεαρούς ασυμπτωματικούς μετανάστες (ΒΙΝΤΕΟ)

kikilias
Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας ανακοίνωσε την Δευτέρα πως θα ανοίξουν ξενοδοχεία καραντίνας για τον κορωνοϊό στην Αθήνα προκειμένου να φιλοξενηθούν νεαροί ασυμπτωματικοί μετανάστες.

Στόχος του υπουργείου Υγείας είναι να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας με τη διασπορά του κορωνοϊού, καθώς και να περιοριστεί η πίεση στα νοσοκομεία.

Η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αυτήν την απόφαση, καθώς από τη μία πλευρά παρατηρείται συνεχόμενη αύξηση στα κρούσματα κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας και από την άλλη πλευρά είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται με Covid. Μάλιστα όπως εξήγησε ο κ.Κικίλιας οι μετανάστες που είναι θετικοί στον κορωνοϊό δεν μπορούν να επιστρέψουν στα σπίτια τους, καθώς εκέι μένουν πέντε πέντε και δέκα δέκα, κάτι που θα αποτελούσε υγειονομική «βόμβα».

Κικίλιας: Ανοίγουμε ξενοδοχεία καραντίνας για νεαρούς μετανάστες θετικούς στον κορωνοϊό

«Επιβεβαιώνω ότι στα νοσοκομεία της Αθήνας, π.χ. «Σωτηρία» ή «Ευαγγελισμός», είναι αυξημένος ο αριθμός μεταναστών και προσφύγων οι οποίοι προσέρχονται με Covid. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ασυμπτωματικοί και νεαροί σε ηλικία και επειδή υγειονομικά δεν μπορούμε να τους επιστρέψουμε στα σπίτια στα οποία μένουν πέντε-πέντε και δέκα-δέκα, κάτι τέτοιο θα αποτελούσε υγειονομική ”βόμβα”, τους κρατάμε στο νοσοκομείο», τόνισε ο κ. Κικίλιας, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Aplha.

«Τις επόμενες ημέρες το υπουργείο Υγείας και η κυβέρνηση θα προχωρήσουν, προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες μας και να προστατεύσουν και αυτές τις ευάλωτες ομάδες, σε ξενοδοχεία καραντίνας, όπως είχαμε το καλοκαίρι, με υγειονομική επίβλεψη. Να φιλοξενηθούν εκεί ασυμπτωματικοί νεαροί, κατά κύριο λόγο, μετανάστες, πρόσφυγες με Covid, έτσι ώστε να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πρόβλημα στο κέντρο της Αθήνας και επίσης να μη δημιουργηθεί περαιτέρω πίεση στα νοσοκομεία μας», κατέληξε.


«Κανένα εθνικό σύστημα Υγείας, όσο ισχυρό και να είναι, δεν αντέχει μία γεωμετρική αύξηση του κορωνοϊού. Το είδαμε αυτό στον πρώτο κύκλο σε πολύ ισχυρά, κραταιά συστήματα Υγείας. Γι’ αυτό και αυτή η έκκληση που κάνω στους συμπολίτες μας, γι’ αυτό και αυτή η κρισιμότητα των στιγμών. Εμείς θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε ΜΕΘ. Στις αρχές Οκτωβρίου εγκαινιάζονται οι 50 κλίνες ΜΕΘ στο «Σωτηρία» και άλλες 12 στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας και ακολουθούν οι 174 μέχρι τον Δεκέμβριο, που είναι η δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, και προχωράμε», επισήμανε.

«Αλλά αν δεν προσέξουμε, αν αμελήσουμε να είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας, αντίθετοι με τα υγειονομικά πρωτόκολλα, δεν αντέχουμε όσες και να έχουμε», κατέληξε ο υπουργός, Βασίλης Κικίλιας.

Το πρόβλημα με τη διασπορά του κορωνοϊού στο κέντρο της Αθήνας

Ενδεικτική του προβλήματος στην Αθήνα, ήταν και η αναφορά του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη την περασμένη εβδομάδα κατά τη διάρκεια της σύσκεψης για τον κορωνοϊό στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει «ο αριθμός των κρουσμάτων δείχνει ότι το πρόβλημα εντοπίζεται στην Αττική και ιδιαίτερα στο κέντρο της Αθήνας και σε συγκεκριμένα δημοτικά διαμερίσματα, για τα οποία εξετάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων ελέγχου, ειδικά για ευάλωτες ομάδες».

Πέτσας: Ελεγχοι και μηνύματα στις γλώσσες τους


Ο Στέλιος Πέτσας σήμερα το πρωί επιβεβαίωσε ότι «τα μισά από τα ενεργά κρούσματα κορωνοϊού είναι στην Αττική και τα μισά από αυτά είναι στο κέντρο με μεγάλη συμμετοχή ανθρώπων με μεταναστευτικό και προσφυγικό προφίλ. Με μηνύματα στις γλώσσες τους και με περισσότερους ελέγχους προσπαθούμε να περιορίσουμε το πρόβλημα».

iefimerida/ photo eurokinissi