Κεραμέως: «Δεν έχει υπάρξει καμία εισήγηση για κλείσιμο σχολείων ή υποχρεωτική χρήση μάσκας»

Καμία εισήγηση δεν έχει υπάρξει από την επιτροπή των ειδικών είτε για κλείσιμο των σχολείων, είτε για υποχρεωτική χρήση μάσκας, λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού και των ιώσεων, δήλωσε κατηγορηματικά η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η κ. Κεραμέως, το υπουργείο Παιδείας από την πρώτη στιγμή έχει απευθύνει σύσταση στους γονείς να μη στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο όταν έχουν κάποια «ύποπτα» συμπτώματα.

Μάλιστα έχει ληφθεί πρόνοια και για τις απουσίες, καθώς από τον Νοέμβριο έως και τον Μάρτιο δεν θα προσμετρώνται μέχρι και απουσίες 5 ημερών με την ανάλογη βεβαίωση από γιατρό.

«25.000 μόνιμοι διορισμοί τα δύο τελευταία χρόνια»
Σε ό,τι αφορά το θέμα των αναπληρωτών αλλά και των μόνιμων διορισμών εκπαιδευτικών, η κ. Κεραμέως τόνισε στον ANT1 ότι επί 12 χρόνια δεν είχε γίνει ούτε ένας μόνιμος διορισμός εκπαιδευτικού, αλλά τα δύο τελευταία χρόνια, η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχώρησε σε 25.000 διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών.

Για τους αναπληρωτές
Η Υπουργός Παιδείας, υπογράμμισε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να εκλείψει το φαινόμενο των αναπληρωτών γιατί αποτελεί στρέβλωση και οι αναπληρωτές να είναι μόνο για να καλύπτουν κάποια έκτακτη ανάγκη.

Για το λόγο αυτό γίνεται συζήτηση ώστε να καταρτιστεί ένα νομοσχέδιο για να προκριθεί ένα νέο σύστημα διορισμών που θα καλύψει τις πάγιες ανάγκες με τους διορισμούς μονίμων εκπαιδευτικών, αντί των αναπληρωτών.

iefimerida/eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί