«Τσουχτερή» η λαγάνα φέτος! Θα φτάσει μία ανάσα από τα 5 ευρώ!

Η λαγάνα, το άζυμο αυτό ψωμί, παίζει αναμφίβολα κυρίαρχο ρόλο στο νηστίσιμο τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας.

Οι αρτοποιοί φέτος λένε πως η τιμή της αναμένεται να φτάσει ακόμα… τα 4,5 ευρώ, κάνοντας πιο «τσουχτερό» το σαρακοστιανό τραπέζι.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» το πρωί της Τετάρτης (22.02.2023), ο πρόεδρος των αρτοποιών Αττικής Παναγιώτης Σαχινίδης δήλωσε ότι η τιμή της λαγάνας θα είναι αυξημένη 10-15% αυξημένη σε σχέση με την περσινή χρονιά. «Η τιμή της λαγάνας θα είναι από 3,5 ευρώ έως 4,5 ευρώ, μπορεί να πάει και παραπάνω αν έχει και γέμιση πχ. με ελιά ή με τυρί κτλ.» είπε χαρακτηριστικά.

«Γιατί είναι ακριβή; Είναι χειροποίητο προϊόν, όλα γίνονται στο χέρι, είναι τριπλά τα μεροκάματα για την παρασκευή του από το βράδυ της Κυριακής, πέρσι το αλεύρι είχε 12 ευρώ το σακί και φέτος έχει 24 ευρώ το σακί», εξήγησε ο Παναγιώτης Σαχινίδης, αναφερόμενος στους λόγους της αύξησης της τιμής της λαγάνας.

«Αν ήθελα να κερδίσω, έπρεπε να την βάλω 8 ευρώ την λαγάνα, αλλά επειδή ζούμε από τον πελάτη μας, κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε», συμπλήρωσε ο πρόεδρος των αρτοποιών Αττικής.

«Εγώ στο μαγαζί μου, θα την βάλω 4,5 ευρώ την λαγάνα, αλλά δεν ορίζω εγώ τις τιμές σε όλη την αγορά. Έχω κοστολόγιο μεγάλο, έχω ποιότητα, ο κόσμος με τιμάει 35 χρόνια. Πέρσι την είχα 3,5 ευρώ την λαγάνα, αλλά όταν το αλεύρι έχει πάρει αύξηση 100%, πόσο να την χρεώσω; Αν την κόψεις στα 4 κομμάτια την λαγάνα, είναι μεγαλύτερο το βάρος από ότι του ψωμιού», κατέληξε.

(Από ant1news – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί