Συνεχίζεται η αποκλιμάκωση των τιμών στα καύσιμα – Αμόλυβδη ακόμα και κάτω από 1,7ευρώ/λίτρο

Με εντεινόμενους ρυθμούς υποχωρούν οι τιμές των καυσίμων και ήδη στην Αττική οι μειώσεις αυτές είναι ιδιαίτερα αισθητές.

Το πετρέλαιο θέρμανσης ξεπουλάει, καθώς οι τιμές του έχουν φθάσει ακόμη και κάτω από το 1 ευρώ/λίτρο.

Στα καλά νέα της ημέρας είναι πως οι τιμές των καυσίμων, τόσο του πετρελαίου θέρμανσης όσο και της βενζίνης θα ακολουθήσουν πτωτική πορεία για το επόμενο διάστημα.

Η βοήθεια για τους καταναλωτές που και φέτος επιλέγουν το πετρέλαιο θέρμανσης για να καλύψουν τις ανάγκες του χειμώνα είναι διπλή.

Πρώτον, η διεθνής τιμή του πετρελαίου διορθώνει και αυτό έχει ήδη αρχίσει να αποτυπώνεται και στις διυλιστηριακές τιμές.

Δεύτερον τα διυλιστήρια έχουν παρατείνει την επιδότηση στην αντλία.

Μεγάλη είναι και η μείωση της τιμής της αμόλυβδης σε διάστημα περίπου ενός μήνα. Η μέση τιμή από τα 2,105 ευρώ/λίτρο που ήταν στις 5 Νοεμβρίου έπεσε κατά 0,217 ευρώ/λίτρο στα 1,888 ευρώ/λίτρο. Η υποχώρηση ήταν πάνω από 10%.

Σε πρατήριο υγρών καυσίμων της Καλλιθέας σήμερα η τιμή της βενζίνης είναι στο 1,679, το πετρέλαιο 1,642 και το πετρέλαιο θέρμανσης 1,042.

Πρατήρια υγρών καυσίμων και εταιρείες διανομής πουλάνε το πετρέλαιο ακόμη και με τιμές στα 0,979 ευρώ/λίτρο με αποτέλεσμα οι παραγγελίες ποσοτήτων από καταναλωτές να κινούνται εντυπωσιακά ανοδικά.

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία οι πωλήσεις τον Νοέμβριο έκλεισαν κατά 60% υψηλότερα, σε σχέση με τον ίδιο περσινό μήνα ενώ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου κατέγραψαν αύξηση 40%.

(protothema – ΦΩΤΟ:pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί